Počinje nova sezona. Damir Milačić: ‘Znam koliko moja ekipa radi i koliko je željna da navijači budu na tribinama’

Ovu subotu 18. rujna počinje nova košarkaška sezona kada na Baldekinu u prvom kolu HT Premijer lige gostuje ekipa Gorice. Utakmica se igra u 17 sati.

Damir Milačić, trener Šibenke: ‘Drago mi je da sezona napokon počinje i da uđemo u taj ritam zvaničnih utakmica. Domaćini smo Gorici koja je već ostvarila neke svoje uspjehe i vrlo ambiciozno kreće iz sezone u sezonu. Tako sigurno i ovu. Dosta je tu nepoznanica, oni su se dosta mijenjali kao i mi tako da u neke velike prognoze ne mogu ulaziti. Pojedinačno znamo jako dobro njihove igrače tako da ćemo i na taj način pripremati utakmicu. Ono što želim svojoj momčadi je to da svaku utakmicu ulaze sa sto posto, da ostanemo motivirani i koncentrirani od prve do zadnje minute te da jednostavno respektiramo protivnika, ali i sebe. Očekujem jednu žustru i čvrstu utakmicu.
Što se tiče navijača ja sam zahvalan svakome tko dođe u dvoranu i tko hoće pogledati jednu ovakvu sportsku aktivnost kakva je naša utakmica pogotovo u Šibeniku gdje je domaći teren može značiti dosta domaćoj ekipi i u principu volio bih da dođe što više ljudi. Pozivam ih, znam koliko moja ekipa radi i koliko se žrtvuje i koliko je željna da navijači budu na tribinama.’

Ivan Gulin, igrač Šibenke:Mislim da smo odradili jako uspješan pripremni period i da smo ga odradili u jednoj jako dobroj atmosferi. Definitivno cijela ekipa željno očekuje taj početak sezone. Ekipa Gorice je već par godina u gornjem dijelu ljestvice tako da su i ove godine složili jedan respektabilan i jak roster koji svojom širinom i kvalitetom spada u taj sam vrh, ali isto tako mi smo ekipa koja je željna dokazivanja i definitivno da ćemo na svom terenu ići protiv bilo koga na pobjedu.
Što se tiče moje nove uloge, biti dokapetan Šibenke je jedna velika čast i odgovornost.’

Ante Nakić, predsjednik Šibenke:Došao je i taj period sa natjecateljskom sezonom. U pripremnim utakmicama mislim da smo položili testove odnosno da je to izgledalo dosta dobro. Što se tiče sportskog djela ekipa je posložena i zadovoljan sam kako to sve skupa izgleda. U razgovorima smo sa još jednim visokim igračem, očekujemo da to u narednih desetak dana realiziramo i s tim bi definitivno zaključili roster za ovu sezonu.’

Podjsećamo, ulaznice možete nabaviti u caffe barovima Mozzart i Baldekin, kao i u Diskontu Vinarije Vinoplod. Za ulazak u dvoranu potrebna je važeća EU digitalna COVID potvrda i osobna iskaznica. Djeca mlađa od dvanaest godina koja na utakmicu dolaze s roditeljima /skrbnicima koji posjeduju EU digitalne COVID potvrde izuzeta su od obveze posjedovanja EU digitalne COVID potvrde.

Foto: sibenka.hr

Share: