Gorica slavila na Baldekinu

Šibenka je upisala poraz na otvaranju nove sezone Premijer lige. Gorica je na Baldekinu slavila sa 73:56 i tako opravdala ulogu favorita u susretu koji je otvoren minutom šutnje za Dudu Ivkovića, nekadašnjeg trenera Šibenke, kao i za nedavno preminulu Žanu Lelas, a članici zlatne Elemesove generacije počast su transparentom odali i šibenski navijači.

Šibenka je užasno otvorila utakmicu. Igrači u narančastom nisu mogli pogoditi ništa, dok je Sesarova ekipa nemilice trpala, pa je semafor nakon osam i pol minuta igre pokazivao 9:27, da bi se u drugu dionicu ušlo rezultatom 12:27. U tih prvih deset minuta Šibenka je imala šut 4/17 (23 posto) dok su gosti gađali visokih 10/13 (76 posto), s tim da su pogodili četiri od šest pokušaja za tricu.

Nakon par minuta igre u drugoj četvrtini Gorica je otišla na velikih +22 (12:34), a ista razlika bila je i dvije i pol minute prije poluvremena. Tada na krilima Arslanagića slijedi velika 12:0 serija domaćina pa se na pauzu otišlo s podnošljivih 32:41. Ono u čemu je prednjačila Milačićeva momčad u prvom dijelu utakmice bili su skokovi, skupila ih je osam više od protivnika (25-17).

Narančasti su nastavili pritiskati i na otvaranju drugog poluvremena, pa su se nakon četiri minute igre u trećoj dionici primakli na 41:48. Uslijedio je, međutim, novi udar Gorice, koja se do kraja četvrtine ponovno odvaja (44:60), da bi nakon dvije minute igre u posljednjoj četvrtine opet otišla na preko 20 poena prednosti (44:65). Bilo je tada jasno da će bodovi na kontinent, dok će Šibenka prvu pobjedu u novoj sezoni potražiti u drugom kolu, na gostovanju kod Sonik Puntamike.
Najefikasniji u šibenskim redovima bio je Arslanagić sa 13 ubačenih poena, a pratili su ga Paić i Rebić sa po deset postignutih koševa. Kod pobjednika Cinac i Baković ubacili su po 11 poena.

Autor: Patrik Patafta
Foto: Milan Balaban

Damir Milačić trener Šibenke: ‘Utakmica kad se pogleda bez prve četvrtine izgleda dobro, međutim nevjerojatno je kako smo otvorili tu prvu četvrtinu. Nepotreban strah mojih igrača, osjetio sam veliku tenziju. Pokušali smo ih maksimalno opustiti tijekom tjedna da uđu neopterećeni protiv objektivnog favorita današnje utakmice i momčadi koja je definitvno zaslužila današnju pobjedu. Ključ utakmice bio je u otvaranju prve četvrtine, prilazili smo kasnije cijelo vrijeme no jako puno smo griješili igrali smo kriminalan šuterski napad. Mi smo na 28:4 šutirali trice što se definitivno ne može dobiti ne Gorica nego i puno lošije ekipe. Ono što me veseli je borbeni duh koji je bio izvanredan, mi smo imali 47 skokova. Ako ćemo statistički gledati ja ne znam ekipu koja je imala 47 skokova i izgubila utakmicu. Tako da u onom trenutku kada budemo rasterećeniji i kada budemo više vjerovali u taj šut izvana jednostavno sa ovakvim borbenim duhom i sa ovakvim skakačkom nadmoći mislim da možemo bez problema igrati sa svakim.
Navijačima se zahvaljujem na podršci i u ovakvom minusu navijači znaju biti emotivni, međutim oni su cijelo vrijeme navijali za nas i veliko im hvala na tome. Ova ekipa se borila i znam da će osvojiti srca navijača poglavito ako ih bude još u većem broju ako dozvole prilike, međutim ovo danas je bilo lijepo. Žao mi je što je ovako završilo, ali jednostavno Gorica je bila puno bolja.

Adnan Arslanagić, igrač Šibenke: ‘Prva utakmica uvijek pomalo nezgodna posebno za mlađe ekipe poput nas. Mislim da se još uvijek malo upoznajemo i međusobno i sa trenerom. Nismo imali tu puno vremena za neku taktiku zbog nekih mini povreda, ali nećemo sad sigurno tražiti alibi. Svaka čast Gorici na dobro odigranoj utakmici iskusno su ovo odradili, ipak su oni malo iskusnija ekipa. Ja smatram da smo mi na momente pokazali dobru i kvalitetnu igru i da će to ubrzo sličiti na nešto puno puno bolje. Želje imamo motiva imamo, svi smo željni da ovo što prije zaboravimo i okrenemo se idućoj utakmici da to puno bolje izgleda.
Što se tiče navijača stvarno je bio fenomenalan osjećaj. To su ljudi koji su nas pratili svih 40 minuta. Nisu stali, utihnuli niti se predavali i bili su nam vjetar u leđa iako mi to možda na momente nismo ni zaslužili, ali u svakom slučaju hvala im i nadam se da će nastaviti biti uz nas isto kao što ćemo mi nastaviti da ih radujemo sa našim partijama.

Share: