Bivši hrvatski reprezentativac posjetio Baldekin

  • 1. listopada 2021.
  • Vijesti
  • 1365 Views

Poznato lice zatekli smo danas na tribini Baldekina za vrijeme treninga prve momčadi. Radi se o bivšem košarkaškog reprezentativcu Mariju Stojiću.
U svojoj karijeri Mario je igrao za Sava Osiguranje iz Rijeke, Zagreb, Benetton, Alicante, Real Madrid, Menorcu, Oostende i Ludwigsburg. Mario je bio dio generacije koja je 2001. u Japanu na SP, stigla do srebrne medalje. U finalu je momčad predvođena upravo njime, poražena od SAD-a, iako smo na poluvremenu imali +5, a u drugoj četvrtini i +16. Mario je bio naš prvi strijelac na tom prvenstvu sa 18.3 poena u prosjeku, što mu je donijelo na kraju 4.mjesto ukupno na listi strijelaca. Bio je omiljen u Španjolskoj dok je igrao u Menorci, gdje je bio kapetan te se zadržao četiri godine, a u to vrijeme je uspio postati igrač sa najviše odigranih utakmica te najbolji strijelac.

Kojim dobrom u Šibenik?

– ‘Ja već dvadesetak godina ljetujem na Krapnju tako da je meni Šibenik poznat kao drugi dom, Baldekin također gdje sam preko ljeta znao održavati formu sa trenerom Klisovićem. Meni je poznato ovo podneblje i jako mi je drago.

Završili ste košarkašku karijeru uživate u mirovini. Što se radi?

– ‘Imam obitelj s dvoje djece, više sam se posvetio njima otkad sam završio karijeru. Nisam se za sada našao u košarci, uzeo sam podužu pauzu od toga. Nisam još sto posto siguran je li zatvorena ta knjiga ili nije. Imam nekih ulaganja koje su čisto neko održavanje i još uvijek se snalazim u tom poskošarkaskom zivotu.

Tu ste na treningu i gledate naše mlade momke kako vam se čini sa strane kao gledatelj?

– ‘Došao sam malo pogledati trening i dati podršku igračima i treneru. Ovo je jedna mlada talentirana momčad koja se još upoznaje i koja je imala malo peha na početku sezone gdje su sa tri utakmice loše krenuli. Međutim, poznajem rad trenera Milačića i znam da treba strpljenja i mira u glavi te ne treba paničariti. Na kraju krajeva uvijek će rad i kvaliteta isplivati. Tako da vjerujem u drastično poboljšanje momčadi o rezultata, a bilo bi naravno izuzetno bitno da već sutra dobiju Zabok.’

Sutra je utakmica hoćete li doći?

– ‘Naravno, to će biti vrlo bitna utakmica za obje ekipe koje su krenule sa 0-2 tako da je taj naboj dosta visok, momenat nervoze je dosta izražen i tu dolazi do izražaja tko će imati hladnije živce i tko će biti smireniji. Sa svakom pobjedom samopouzdanje raste i momčad onda može i rezultatski napredovati.

Nadamo se da će vaša košarkaška mirovina ubrzo završiti i da ćete nam se vratiti na parkete makar kao trener ili sportski direktor u nekom klubu.

– ‘To je meni bila jedna apstrakcija prvih par godina. Međutim kako mi sin igra košarku nekako me malo pomalo na mala vrata upleo u tu košarku pa vidim da sam počeo analizirati i diskutirati. Tako da me eto uvukao sin ponovno u košarku. Igram se sa nekom idejom i nisam još odlučio do kraja, međutim ruku na srce košarkaš sportaš najviše što zna u životu je košarka. Naravno može se okušati u raznoraznim drugim djelatnostima, ali ako si nešto radio čitav život naravno da to ne bi trebao tako lako odbaciti.’

Share: