Zadar odnio bodove s Baldekina

Šibenka nije uspjela iznenaditi Zadar na Baldekinu u sedmom kolu domaćeg prvenstva. Narančasti su se dobro držali veći dio susreta, ali je na koncu presudila veća kvaliteta ABA ligaša koji je na kraju slavio sa 73:59.

Damir Milačić, trener Šibenke: ‘Gledajući i analizirajući zadnje dvije utakmice Zadra oni su definitivno svoj angažman dignuli na veći nivo nego što je to bilo prije. Oni su nas danas dobili mišićima. Mi jednostavno nismo mogli tu odgovoriti u pojedinim djelovima treće i četvrte četvrtine gdje smo lovili priključak. Oni su danas za ovu utakmicu bili jako spremni u nismo mogli računati na neko opuštanje jer sam njihov start utakmice i njihova petorka i angažman koji su imali bio je vidljiv da oni ne žele ništa prepustiti slučaju. Ono što sam htio je da što duže igramo u egalu, ali jednostavno Zadar je razina više i u tom dijelu ne mogu zamjeriti ništa svojim igračima. Moramo imati više fanatizma na ovakvim utakmicama pa će onda doći još neki luđi poen. Međutim, bilo je večeras i dobrih trenutaka i nama je ova utakmica poslužila najviše za ono što nam slijedi, a to je utakmica u Osijeku.
Sa ovom ekipom će trebati strpljenja malo kada sam uopće iznosio svoja razmišljanja o igračevoj ulozi i kako tko što radi. Ja vjerujem u taj kontinuitet rada i dečki rade. Oni su bili motivirani i stvarno su dali sve od sebe. Ipak je ovo nama i treća utakmica u sedam dana gdje smo se mi uspjeli ovaj tjedan regenerirati i trkački parirati Zadru.’

Jure Pleadin, igrač Šibenke: ‘Dobro smo se držali prve tri četvrtine, imali smo dobru energiju i kvalitetno smo zatvarali u obrambenim situacijama, međutim oni su u trećoj četvrtini ubacili na veći nivo i svojom kvalitetom su prelomili utakmicu. Mi se spremamo za Osijek i tamo idemo na pobjedu da izađemo iz negativnog niza u prvenstvu.’

Šibenka- Zadar 59:73 (14:18,16:16,14:20, 15:19)
Šibenka:
Kujundžić (8), Arslanagić, Rebić (4), Živković , Gulin (2), Bašić (3), Grgurica, Solomun (6), Antić (2), Jambrović (17), Pleadin (12), Paić (5).
Zadar: Carter (7), Paponja, Jordano, Brala (6), Vuković (6), Bursać (4), Junaković (13), Buljan (2), Drežnjak (23), Mavra (4), Luković (8).

Share: