Šibenka srušila Split na Baldekinu

Šibenka je na Baldekinu u 9. Kolu HT Premijer upisala pobjedu protiv ABA ligaša i vodeće momčadi Premijer lige Splita rezultatom 83:72.

Damir Milačić: ‘Pobjeda je došla u najboljem trenutku, zato što je stvarno sjajan rad i atmosfera između nas nakon određenih poraza. Ja sam uvijek govorio da u ponedjeljak moramo doći na trening kao da se ništa nije dogodilo i samo ispravljati svoje greške. U najavi utakmice sam rekao da je jako bitno samoinicijativno povećati sam sebi samopouzdanje jer vjera koju ja imam u igrače je puno veća nego što oni sami sebi imaju. I danas se to pokazalo gdje mi bez dva igrača, koji su i nosioci, smo uspjeli dobiti utakmicu. Ja sam vjerovao, znaju igrači kako smo se i pripremali. Pogledao sam Split protiv Cibone gdje je Split briljirao i znao sam da ne mogu ponoviti takvu utakmicu. Motiv za Cibonu i Šibenik nije isti, iako je bila najava da je njima bitnija ova utakmica danas. Znao sam što će biti u glavama igrača i samo je bilo bitno preživjeti prvu i drugu četvrtinu. To smo uspjeli i rekao sam na poluvremenu igračima da je sve u našim rukama. Utakmicu moramo zaboraviti , čestitke igračima na pobjedi i moramo se već okrenuti drugoj utakmici sa Alkarom koja je vrlo specifična za mene jer sam jako emotivno vezan za Sinj i Alkar. To moramo pobjediti i sa tom pobjedom i pobjedom protiv Škrljeva ova današnja će imati težinu. Igrači su zaslužili sve pohvale, rad se naplatio dobra atmosfera nas mora odvesti do još boljeg rada, ne smijemo uzeti privilegije pobjede i iskoristiti ih nego moramo biti marljivi i ponizni da bi u svaku utakmicu ušli gladni kao što smo ušli danas.’

Bruno Rebić: ‘Svaka utakmica je posebna svaka za sebe, ova danas je bila teška poslije korone i izolacije. Nismo igrali dugo i čestitam svojim suigračima na igri, čestitke Splitu na fer igri. Sebe ne bih volio puno isticati. Jedino što bi htio reći je da je sve u glavi i samo samopouzdanje i vjera u sebe može odvesti na put koji treba. Nadam se da je ovo dobar poticaj za daljnji rad, nadam se što više pobjeda u sezoni.’

Šibenka- Split 83:72 (19:25,23:16,19:18, 22:13)

Šibenka: Kujundžić (17), Arslanagić (11), Rebić (19), Živković, Gulin (8), Bašić (3), Grgurica, Solomun (18), Antić (2), Jambrović (5).

Split: Perković (4), Kedžo (2), Runjić (2), Žganec (8), Ukić (21), Vuko (8), Čampara (3), Bajo (14), Mclean (8), Barič (2).

U sljedećem kolu na Baldekinu je čeka novi dalmatinski derbi, ovaj put protiv Alkara.

Foto: Milan Balaban

Share: