Damir Milačić: ‘Pokušat ćemo sve da što duže držimo protivnika u egalu’

U 11. kolu HT Premijer lige košarkaši Šibenke idu u goste Ciboni.

Damir Milačić, trener Šibenke:Nakon ovog nesretnog i nespretnog poraza protiv Alkara već nas čeka utakmica sa Cibonom.
Oni odlično igraju u ABA-ligaškom natjecanju i definitvno su najtalentiranija naša momčad. Cibona može složiti petorku da nije nitko ispod dva metra i koja je fizički jako dominantna, koja može parirati i vrhu ABA lige po tome, tako da besprijekorno je govoriti tko je favorit u tom susretu.
Ono što želim od svojih igrača je da što prije zaboravimo nesretan poraz od Alkara i da se odmah okrenemo idućoj utakmici, a to je Cibona. Rasterećeni jesmo i pokušat ćemo sve da što duže držimo protivnika u nekom egalu da bi pokušali možda i do kraja biti u utakmici, a onda tko zna. Međutim, siguran sam da će Cibona nas dočekati maksimalno spremna poglavito što smo uspjeli pobjediti Split i oni neće sigurno sebi dozvoliti neki kiks kroz prvenstvo, a to smo mi. Ono što želim od mojih igrača je maksimalna borbenost i gledanje naprijed.’

Foto: Milan Balaban

Adnan Arslanagić, igrač Šibenke:Prošlog tjedna smo se poskliznuli i zasluženo izgubili od Alkara na domaćem terenu i tu smo napravili jedan kiks, ali šta je tu je, nemamo sad vremena za plakanje niti ovo mora bilo što značiti. Isto kako smo odmah zaboravili pobjedu protiv Splita, tako smo odmah zaboravili ovaj poraz. Odmah smo krenuli dalje i sada se već spremamo za Cibonu ovu srijedu i da se “potučemo” sa njima. Oni su jako kvalitetna ekipa i sigurno da neće biti lako, ali mi imamo svojih aduta te sigurno nećemo otići sa bijelom zastavom.
Naša ekipa je jako mlada, bit će tu velikih oscilacija, ali smo jako borbeni i željni rada i dokazivanja. Vjerujem da ćemo na kraju sezone svi zajedno biti zadovoljni.

 

Share: