Šibenka slavila protiv Puntamike

Na Baldekinu se lakše diše jer je Šibenka uzela važnu pobjedu protiv susjeda iz donjeg dijela tablice. U 13. kolu HT Premijer lige pobjedili su Sonik Puntamiku 88:71.

Šibenka- Sonik Puntamika 88:71 (26:15, 19:20, 21:21, 22:15)

Damir Milačić, trener Šibenke: ‘Prvo bi čestitao igračima na jednoj sjajnoj pobjedi. Od prve do zadnje minute smo kontrolirali utakmicu i nismo se smjeli opustiti zato što je protivnik izuzetno iskusan i sportski drzak i svaki trenutak našeg opuštanja je on iskoristio danas i uspio se približiti. Međutim, mi smo od Osijeka u jednoj jako dobroj formi. Mi smo odigrali jednu super utakmicu u Osijeku, dobru utakmicu u Levicama, dobru utakmicu u Gorici do povrede Arslanagića tako da smo mi u dobrom ritmu.
Danas su nam dva igrača Arslanagić i Jambrović odigrala iako se nisam nadao da će moći jer nisu mogli ni trenirati. Tako da je to pokazalo jedan borbeni duh. Odigrali smo kontroliranu utakmicu i u pravom trenutku smo ju prelomili sa otvaranjem gdje smo pokazali što hoćemo. Uspjeli smo dobiti da većom razlikom nego što su nas oni dobili u Zadru, a u ovoj sezoni gdje smo stvarno svi izjednačeni jako, na kraju ukupna koš razlika može presuditi u bilo kakvim situacijama, ako dođe do istog broja bodova ekipa.
Sretan sam sa ovom pobjedom i rijetko kad se slažem sa igračima, ali kao što je rekao Bruno danas nas je baš potrošila ova utakmica jer jednostavno danas je bilo pobjediti pod moraš.’

Bruno Rebić, igrač Šibenke: ‘Za mene ovo je možda jedna od najtežih utakmica što sam u životu igrao samo iz razloga što se četrdeset minuta ni ja ni ekipa ni trener nismo ni sekunde opustili. Znali smo da igraju prljavo da im je ovo nakon poraza od Osijeka vrlo bitna utakmica i jednostavno smo dali sve od sebe šta imamo i uspjeli dobiti.’

ŠIBENIK- Dvorana na Baldekinu. Gledatelja 100. Suci: Josip Radojković, Leo Roglić i Danijela Čanković.

Šibenka: Kujundžić (15), Arslanagić (10), Rebić (20), Živković, Gulin, Bašić (19), Solomun, Antić, Jambrović (8), Pleadin (6), Paić (10).

Sonik Puntamika: Jošić (7), P. Marić (21), Palčić (7), Tomas, Šarlija (10), G. Marić (9), Zelanto, Ninčević, Pavin, Prskalo (4), Vučić (13), Gospić.

Foto: Milan Balaban

Share: