Narančasti na gostovanju u Austriji

Košarkaši Šibenke u utorak 21.12.2021. igraju utakmicu Alpe Adria Cupa u kojoj se sastaju sa ekipom Raiffeisen Flyers Wels. Utakmica se igra u Raiffeisen Areni s početkom u 18:30 sati.

Damir Milačić, trener Šibenke: ‘Nažalost, za ovu utakmicu sa Welsom s obzirom na okolnosti covida i restrikcije na koje Austrija uvodi bit ćemo desetkovani jer naša tri igrača neće moći ići jer ne ispunjavaju uvjete ulaska u Austriju.
Žao mi je prvenstveno radi toga što smo imali svoje planove sa takvom utakmicom i eventualnom pobjedom mogli smo doći u priliku da se plasiramo u drugi krug Alpe Adria Cupa.
Ovako će to biti jako teško jer ćemo ići sa osam igrača i bit ćemo prinuđeni promijeniti plan koji smo imali da sudjelujemo kompletni u ovoj utakmici i da pokušamo razigrati sve igrače koji su u rosteru za ono što nam slijedi i za utakmicu koja je najbliža iduća iza Welsa, a to je Gorica za dva dana 23.12. u Kupu Krešimir Ćosić.
S obzirom da idemo sa osam igrača želim samo da su mi igrači motivirani i ambiciozni za dobiti utakmicu. Međutim ono što bi poželio svima je da izađemo neozlijeđeni sa te utakmice s obzirom na utakmicu koju smo imali sa Škrljevom i ogromnu potrošnju pa dugačak put od deset sati do Welsa i na kraju drugi dan utakmica pa utakmica sa Goricom to je ona ritam o kojem smo pričali sve ovo vrijeme. U nekim stvarima će nam dobro doći međutim sada sa ovakvim kratkim rosterom mi je jedino bitno da mi se igrači ne ozlijede i da pokušamo maksimalno motivirani i koncentrirani biti za utakmicu i u Welsu u Austriji i u povratku dva dana poslije sa Goricom.
Što se tiče samog Welsa u odnosu na utakmicu u Šibeniku koju smo igrali protiv njih gdje smo mi briljirali, za razliku od te utakmice oni su se pojačali sa par igrača. Tako da u odnosu na tu utakmicu oni će biti pojačani.
O našim problemima smo dosta pričali rekli smo što nam je cilj i ponovit ću da nam uvijek maksimum koncentracije i ambicije tu mora biti prisutno, ali moramo biti pametni i pokušati se sačuvati od ozlijeda jer nam za dva dana dolazi nova utakmica i ne trebaju nam neke nepredviđene stvari što se tiče povrijeđenih igrača.’

Share: