Šibenka gostuje u Zadru. Bašić: ‘Dalmatinski derbi koji je uvijek donosio neke svoje posebne čari’

Nakon stanke zbog Covida kosarkaši Šibenke vraćaju se na parket i to već ovu nedjelju kada gostuju kod ekipe Zadra.

Damir Milačić trener Šibenke: ‘Konačno je došlo vrijeme da odigramo jednu prvenstvenu utakmicu nakon nekih problema koje je moja momčad imala zbog korone gdje smo odgodili dvije utakmice i gdje smo izgubili praktički petnaestak dana ozbiljnog treninga. Nakon što smo mjesec dana bili u odličnoj formi i gdje smo imali velike prilike da to nastavimo, međutim kakav je situacija sada sa Covidom svakome se to može dogoditi pa se dogodilo i nama.
Jako sam nesretan zbog toga, ali pokušat ćemo sada nakon okupljanja i izlaska iz karantene da se skupimo i pokušat ćemo da damo sve od sebe u ovom malom broju dana i pripremi za utakmicu protiv Zadra koji je je bez ikakve dileme favorit u sadašnjim okolnostima, ali najbitnija stvar je da budemo pozitivni i da pokušamo u svemu se pripremiti na njihove mane i da ovaj mali broj zajedničkih treninga nakon korone pokušamo usmjeriti na jednu pozitivnu varijantu u kojoj ćemo biti spremni na sve što nas čeka na Višnjiku.
Zadar je favorit, ali mi se nećemo predati.’

Foto: Milan Balaban

Domagoj Bašić, kapetan Šibenke: ‘Igramo protiv Zadra ABA-ligaške ekipe i samim time zna se da su oni favoriti pogotovo na Višnjiku.
To je svojevrstan dalmatinski derbi koji je uvijek donosio neke svoje posebne čari bez obzira na razliku u nekoj kvaliteti i budžetu.
Nama utakmica dolazi u nezgodno vrijeme nakon jedne velike pauze na koju smo bili prisiljeni zbog korone i nije nam ta pauza baš u najboljem trenutku došla zato što smo baš bili u jednoj dobroj formi i uzdizali smo se.
Tek prije par dana su se priključili svi igrači i uspjeli smo napraviti par treninga, ali svakako da se nećemo predati unaprijed i da idemo na Višnjik pokušati odigrati pravu mušku utakmicu, boriti se i što duže ostati u egalu pa šta bude.’

Share: