Zadar svladao Šibenku

Šibenka je upisala poraz od Zadra u nastavku sezone Premijer lige. Domaćin je u susjedskom okršaju slavio rutinski, rezultatom 77:49 i tako zadržao vrh ljestvice s omjerom 14-2 dok su narančasti pri dnu ljestvice s pet pobjeda iz 16 utakmica.

Foto: KK Zadar

Zadrani su već od prve četvrtine preuzeli stvari u svoje ruke. Nakon deset minuta igre vodili su 20:9, s tim da su Šibenčani prvi koš postigli tek nakon šest i pol minuta igre, kada je mladi Klarin kod rezultata 10:0 pogodio tricu. Povratnik u narančastim redovima nakon teške ozljede zabio je šest od devet gostujućih koševa u toj prvoj dionici, a preostala tri bila su djelo Jambrovića.

Foto: KK Zadar

Momčad Vladimira Anzulovića do poluvremena je još malo podigla prednost (38:25), da bi u trećoj dionici, koju je dobila rezultatom 19:10, definitivno trasirala put ka pobjedi. Šibenku, kojoj je dvoboj na Višnjiku, bila prva utakmica nakon jednomjesečne stanke, šut nije služio (svega 27 posto).

Na koncu jedini dvoznamenkasti u narančastim redovima bili su samo kapetan Bašić (14) i spomenuti Klarin (10), a valja istaknuti kako Damir Milačić nije mogao računati na ozlijeđenog Kujundžića. Kod pobjednika Drežnjak je ubacio 15, a Jordano 13 poena.

Trener Šibenke, Damir Milačić: ‘23.12. imali smo zadnju utakmicu, dakle točno prije mjesec dana. Pola ekipe mi je bilo u koronu, a kada su se vratili još 2-3 dana nisu mogli doći sebi tako da sam ovo nažalost očekivao danas. Pokušao sam sa raznim rotacijama, da držimo ritam i pokušamo parirati Zadru, međutim velik broj izgubljenih zajedničkih dana na treninzima je učinio svoje. Mi danas stvarno nismo imali nikakvu šansu nego smo ovdje došli pripremiti se za ono što nam slijedi, a to je već iduća utakmica sa Osijekom. Nemam nikakve zamjerke igračima jer znam kroz što su prošli kroz zadnjih 15 dana tako da je najbitnija stvar da se danas nitko nije povrijedio.’

Igrač Šibenke, Domagoj Bašić: ‘Svakako je period od mjesec dana jedan od najvećih razloga za današnju lošu igru. Ispali smo iz forme koja je u jednom trenu bila na zavidnoj razini, bili smo spremni sa svakim se boriti i igrati ali nažalost korona je učinila svoje. Preko deset dana nas nije bilo desetero na treningu tako da se to vidjelo danas i mogu čestitati ekipi Zadra na pobjedi danas i prekjučer protiv Krke jer pokazuju da su dobra ekipa i ne samo u ovom prvenstvu već i u ABA Ligi.’

Izvor: Šibenski portal/Patrik Patafta
Izvor izjava: KK Zadar
Foto: KK Zadar

Share: