Poraz od Sonika. Milačić: ‘Pošteno smo igrali, Sonik je bio bolji i zasluženo su pobjedili’

Košarkaši Šibenke poraženi su u drugom kolu Lige za ostanak na gostovanju kod Sonik Puntamike rezultatom 86:82.

Damir Milačić: ‘U mojoj najavi utakmice ja sam apostrofirao što znači današnja utakmica Soniku. I apostrofirao sam da su oni odigrali dvije gostujuće utakmice jako dobro u ovom sastavu i to im je poslužilo da se malo uigraju.
Petorka u kojoj Sonik ima Marića, Palčića, Prskala, Šarliju, Banića koji je odigrao danas odličnu partiju gdje je nevjerojatno koliko smo grešaka na njemu napravili. Jednostavno ja nemam pravo nerespektirati tu momčad.
Međutim, uvukla se jedna primisao kod svakoga da je Sonik ‘bezvezna ekipa’.
Sonik to nije i danas je zasluženo pobjedio iz razloga što moji igrači nisu bili psihološki spremni na to da mi danas možemo izgubiti utakmicu s obzirom nakon partije koju smo imali protiv Alkara.
To nije realna stvar i nije realna partija takva brilijantna igra kakvu smo imali tamo. Isto nije realno da ovako loše danas igramo međutim moja momčad je takva, puna je oscilacija. Pošteno smo igrali, Sonik je bio bolji i zasluženo su pobjedili.’

Adnan Arslanagić igrač Šibenke: ‘Mislim da smo na pogrešan način ušli u utakmicu uz svo napominjanje trenera cijeli tjedan i naše mentalno pripremanje više nego fizičko za ovu utakmicu.
Pristup je od početka bio lako ćemo ili već smo unaprijed pobjedili ovu utakmicu. Ovo je uvijek nezgodno gostovanje i mislim da smo zbog lošeg pristupa njima dozvolili da nametnu neki svoj ritam, pogode neke šuteve, dobiju samopouzdanje i na kraju se teško vratiti na gostujućem terenu i nema šta…trebamo naučiti iz ove utakmice, pogledati svoje greške i pripremiti se za dalje.’

FOTO: Andrej Jančijev | KK Puntamika

Share: