Šibenka i treći put ove sezone srušila Osijek za vrlo važnu pobjedu

Šibenka je u trećem kolu Lige za ostanak upisala vrlo važnu pobjedu. Na Baldekinu je sa 99:83 svladala Vrijednosnice Osijek i tako došla do omjera 8-17, dok Slavonci imaju pobjedu manje. Nije zanemarivo ni što su narančasti ove sezone slavili u sva tri međusobna susreta.

Nakon izjednačenog prvog dijela (53:53) momčad Damira Milačića je blitzkriegom na početkom treće dionice povela 60:53, ali je jednako brz bio i povratak gostiju. Uslijedio je novi udar Šibenke koja je sredinom treće četvrtine povela s do tada najvećih +9 (70:61), da bi se u odlučujućih deset minuta ušlo rezultatom 75:69. Utakmica je prelomljena pet minuta prije kraja kada je domaćin poveo 86:71, ubrzo su otišli i na +20 i bodovi su spremljeni u džep.

Paić je odigrao još jednu sjajnu utakmicu protiv svog lanjskog kluba ubacivši 26 poena, Thomas je zabio 20, Arslanagić je upisao double-double, umalo i triple-double (15p, 11a, 9s), a dvoznamenkast broj poena još su ubacili Jambrović (14) i Bašić (10). Kod Osijeka najefikasniji je bio Porobić s 23 ubačena poena. U sljedećem kolu Šibenka ide u goste Škrljevu.

Damir Milačić, trener Šibenke: ‘Prvo bi se htio zahvaliti publici što je došla u dosta velikom broju s obzirom na cijelu sezonu i na ovu cijelu situaciju oko svih ovih svjetskih događanja, nikako da se niti Sinj napuni niti Šibenik. Ali, ovo je bilo stvarno super. Zahvalio bi se Funcutima jer su podrška od samog početka i ja osjećam podršku i prema sebi sa njihove strane i to je danas dalo taj neki vjetar u leđa.
Druga čestitka ide igračima. Fenomenalna predstava. Znao sam za prve dvije četvrtine da će biti teške iz razloga što so Osijek pobijedili dva puta i druga stvar što je Osijek jedna sjajna i energetska momčad što su dokazali u zadnjoj utakmici sa Alkarom gdje su dvadeset razlike dobili bez problema.
Bilo je bitno prebroditi te dvije prve četvrtine, zaigrati obranu bolje skakati i to smo napravili u trećoj i četvrtoj četvrtini gdje smo praktički primili 30 poena naspram 53 u prve dvije četvrtine. To je bio ključ.
Zaboravljamo ovo, okrećemo se Rijeci. Ja sam rekao svojim igračima, Liga za ostanak i ovo odrastanje koje oni imaju je fantastično za njih, ali jako stresno za sve nas. Moramo što prije doći do određenog broja pobjeda da bi bili sigurni, ne gledam kao trener ništa visoko osim da svaku iduću pobijedimo.
Tako ćemo se spremati za Škrljevo koje sigurno ima svoju kvalitetu i pokušat će oni se spremiti i za nas. Meni je najbitnije da zadržimo ovaj entuzijazam koji imamo i da nastavimo dalje sa radom.’

Pavao Paić, igrač Šibenke: ‘Dosta teška utakmica iza nas, prije tri dana smo imali tešku utakmicu u Zadru gdje smo izgubili i trebalo se psihološki i fizički spremiti za ovu utakmicu što smo i uspjeli.
Prvo poluvrijeme dosta nervoze i malo manje koncentracije. Primili smo 53 poena što je stvarno puno. Drugo poluvrijeme smo malo jače stisli obranu i malo se više koncentrirali i onda je došao i napad. Svaka čast dečkima na super utakmici, a pogotovo svaka čast navijačima što su došli i hvala im na tome bili su nam stvarno veliki vjetar u leđa.
Sada idemo u Rijeku i idemo utakmicu po utakmicu jer svaka sljedeća je, kako trener kaže, Svjetsko prvenstvo.’

Izvor teksta: Šibenski portal/Patrik Patafta
Foto: Milan Balaban

Share: