Treća pobjeda u nizu. Šibenka svladala Furnir

Šibenka je ubilježila i treću uzastopnu pobjedu i dodatno se približila luci spasa. Bilo je to prvo slavlje Narančastih ove sezone protiv momčadi Furnira koju s klupe vodi Šibenčanin Jeronimo Šarin. Konačni rezultat 90:69 sugerira da je to bila ‘laganica’ za domaće, ali Zagrepčane su ‘slomili’ tek u završnoj četvrtini u kojoj su goste ostavili na samo sedam koševa.

Šibenka je u prvoj četvrtini bila iznimno napadački raspoložena. Milačićeva momčad zabila je čak šest trica uz odličnih 66 posto, i da nije poprilično ‘curilo’ u obrani mogli su već na prvom ‘malom odmoru’ imati i značajniju prednost od plus sedam.

U drugoj dionici, sasvim druga priča. Nestalo je napadačke ideje domaćinima, koji su postigli samo osam koševa u sedam minuta igre, pa su se Zagrepčani tricom Mandalinića primakli na samo minus tri (36:39).

Imala je Šibenka ugodnih (54:45) početkom treće četvrtine, međutim Narančasti nikako nisu uspijevali ‘prelomiti’ utakmicu. Naprotiv, raspucani Mandalinić tricama je držao Furnir gotovo u egalu (59:62).

Tada je finu rolu odigrao Međimurac u šibenskom dresu Jambrović s pet uzastopnih poena, blokadom i asistencijom za Bašića, koji pogađa tricu za domaće poslije pune dvije četvrtine i za prvo dvoznamenkasto vodstvo (70:59).

Svaku nadu gostima u eventualni povratak u igru ‘ubili’ su tricama Gulin i Bašić, koji su povećali prednost Šibenke na (78:63). Tako da su Funcuti mogli mirno zapjevati ‘Sretan ti rođendan’, jer šibenska navijačka skupina ovih dana slavi 39 godina od svog osnutka.

 

Damir Milačić, trener Šibenke: ‘Prije svega dvije najbitnije stvari su publika i igrači. Čestitke i jednima i drugima, apsolutno sve zasluge idu njima.
Ono što je moj posao bio tijekom cijele sezone je ne gubiti tlo pod nogama kada nije išlo, isto je sada moj posao da ne poletimo previše.
Čeka nas utakmica već u srijedu u kojoj praktički možemo puno toga dobiti. Alkar će biti iznimno motiviran jer smo zadnje dvije utakmice igrali sjajno s njima pogotovo ovu u Ligi za ostanak i oni će biti motivirani jer dolaze nakon tri pobjede. definitivno, znam taj mentalitet i oni će sigurno htjeti da nam vrate za taj poraz.
Ovom prilikom uz zahvalu publici, zamolio bi ih da dođu u istom broju ako ne i više jer će nam trebati ta pobjeda, jer onda možemo čak gledati i na neke druge stvari gdje do prije mjesec dana kada nas je na treningu bilo četiri nismo mogli očekivati. Definitivno najveće čestitke idu igračima i publici, hvala im na podršci i volio bi ih vidjeti u još većem broju u utakmici protiv Alkara.’

Bruno Solomun, igrač Šibenke: ‘Dug je bio tjedan bez utakmice, ali svaki dan smo išli jako i bili smo skoncentrirani i motivirani. Možda se to u nekim trenutcima nije vidjelo, ali jedva čekamo te utakmice i mislimo da možemo dobiti svaku utakmicu do kraja. Igramo dobro, treniramo dobro i trebaju nam se vratiti neke stvari poput sreće.
Ovim putem čestitam Funcutima njihov rođendan, gušt je igrati pred punom dvoranom, cijelu utakmicu su pjevali tako da hvala im što su došli u tolikom broju i podržali nas.’

Izvor: sibenski.slobodnadalmacija.hr
Foto: Milan Balaban
Video: sibenka.hr

Share: