JKL: Poraz Šibenke od ekipe Zadra

GKK ŠIBENKA – KK ZADAR 57:108

Jako dobar ulazak u susret Zadrana, agresivnom obranom i brzim kontranapadima ostvarili su prednost u prvoj dionici (15-24).

Šibenčani nisu mogli nikako odgovorit na agresivnu obrani i jaki skok u napadu Zadrana šta je donijelo do velikog odmora +17 za goste (34-51).

Nastavak susreta Zadrani još uvjerljivi, jednostavno fizički su nadmoćniji od Šibenčana, te povećavaju prednost na (46-78).

Zadrani su lagano priveli kraju zadnju dionicu, štoviše učinili su poraz Šibenčana još neugodniji (57-108).

Zoran Huljev trener Šibenke: ‘Početak malo lošiji, nekako smo se uspjeli iskontrolirati i pružiti veći otpor na kraju prve i početak druge četvrtine.
Na poluvremenu je završilo 16 razlike, ali nije bila loša igra. Međutim sredinom treće i četvrte četvrtine smo se skroz raspali. Njihova fizička dominacija i visina pod košem je učinila tu razliku i do kraja je ispalo tako kako je.’

Mario Jelčić, trener Zadra: ‘Agresivnom obranom i napadačkim skokom smo izdominirali. To je po meni bio ključ, a onda smo u balansu imali unutarnju i vanjsku igru tako da jednostavno Šibenik nije imao odgovora. Znali smo koje sisteme će koristiti vidjeli smo utakmicu protiv Cibone egal do samoga kraja, međutim uz ravnotežu između unutarnje i vanjske igre uspjeli smo ih nadigrati. Momci su se borili od prve do zadnje minute što je meni važno i ispoštovali su sve ono što se dogovaramo i što radimo na treninzima. Svi su upisali podjednake minute u igri svi su imali priliku i dobro su je iskoristili. Čestitam i protivniku na fer igri.’

Kod domaćina najbolji pojedinac: Ante Brajković 24 PTS, 5 R.
Kod gostiju najbolji pojedinac: Roko Lukić 18 PTS, 4 R, 3 AS.

Share: