Peta u nizu! Šibenka slavila na Baldekinu protiv Sonika

Šibenka i dalje niže pobjede. Petu uzastopnu upisala je protiv Sonik Puntamike na Baldekinu, završilo je 91:71 čime su se narančasti revanširali za poraz u Jazinama, jedinom u Ligi za ostanak. Tim trijumfom, ukupno dvanaestim prvenstvenim, još su malo popravili izglede za plasman u doigravanje. Ostanak je osiguran, a to je ono najvažnije.

Nakon prvog dijela momčad Damira Milačića, koji opet nije mogao računati na Pleadina i Gulina, bila je pet poena u plusu (41:36), da bi nakon par minuta igre u nastavku, nošena glasnom podrškom Funcuta, otišla na lijepih +15 (54:39). Ali gosti nisu pomišljali na predaju. Do kraja treće četvrtine smanjili su na 62:55, tako da je utakmica ostala otvorena.

I bila je takva do nekih tri i pol minuta prija kraja kada je domaćin ponovno otišao na dvoznamenkastu prednost (81:67), da bi na koncu završilo s okruglih +20.

Jambrović je bio prvo ime susreta s upisanih 20 poena i 17 skokova, dvostruko-dvostruki bili su i Paić (20p, 14s) i Rebić (14p, 10s), a dvostruki broj poena još su zabili Sinovec (12) i Thomas (10). Kod poraženih Banić je zabio 19 poena. U sljedećem kolu Šibenka gostuje kod posljednjeplasiranog Osijeka.

Izvor: Šibenski portal/Patrik Patafta

Damir Milačić, trener Šibenke: ‘Prvo bih čestitao publici i igračima na još jednoj jako dobroj konekciji. U datom trenutku kada nam je potreban impuls mi ga dobijemo od strane publike i puno je lakše onda se izvuči iz loše igre koju smo imali kroz prve dvije četvrtine gdje smo predaleko stajali od ljudi, a dogovor je bio da ne stojimo konkretno dalje Marića i Banića koji je u prvom poluvremenu dao 14 koševa u drugom 5. Uspjeli smo se na to adaptirati, dobili smo situaciju da smo imali 59 skokova od kojih je 19 napadačkih i to nam je dalo jako puno samopouzdanja. Jambrović 17 skokova, Rebić i Paić 10, imali smo veliki broj asistencija. U trećoj i četvrtoj četvrtini smo igrali nesebično i to je onaj dio koji nam je jako bitan.
Najbitnija stvar je da spustimo loptu na zemlju, onaj prvi cilj je ispunjen. Dobijamo po dvadeset razlike sve utakmice, znači od prvog kola kod Alkara u gostima pa ove domaće utakmice, to je hvale vrijedno i tu su igrači zaslužili sve pohvale. Sa pobjedama u gostima stvarno smo glavni pretendenti na tu poziciju drugog mjesta u Ligi za ostanak, međutim, svaka iduća je najbitnija. Mi u Osijek idemo maksimalno motivirani i idemo pokušati doći do trinaeste pobjede. Oni će sigurno htjeti sve napraviti da se spase, međutim, na nama je da mislimo samo o sebi. Čestitke svima i okrećemo se dalje bez puno slavlja.’

Bruno Rebić, igrač Šibenke: ‘Sigurno je lijep osjećaj, znali smo u pripremi utakmice da će biti sigurno teško s njima, ali nošeni navijačima i navijanjem cijelo vrijeme uspjeli smo pobijediti. Peta pobjeda zaredom, osigurali smo ostanak u Ligi i nadam se da ćemo biti i u play off-u.’

Šibenka- Sonik Puntamika 91:71 (19:12, 22:24, 21:19, 29:16)

Šibenka: Arslanagić (6), Thomas (10), Klarin, Rebić (14), Bašić (3), Grgurica, Solomun (5), Antić (1), Jambrović (20), Pleadin, Paić (20), Sinovec (12).

Sonik Puntamika: Marić (10), Palčić (10), Banić (19), Šarlija (10), Alić, Zelanto, Pavin (6), Lončar (8), Prskalo (8), Brzoja, Ćutuk.

Share: