Škrljevo u produžetku slavilo na Baldekinu

Šibenkin niz stao je na šest pobjeda. ‘Krivac’ je Škrljevo koje je na Baldekinu, nakon produžetka, slavilo sa 86:82 i tako potvrdilo prvo mjesto u Ligi za ostanak, dok će Šibenka, kako sada stvari stoje, u posljednjem kolu na gostovanju kod Furnira tražiti pobjedu vrijednu play offa.

Šibenka je nakon prvih 20 minuta vodila 36:31, a onda, kao mnogo puta u Ligi za ostanak, u nastavku ubacila u brzinu više i ostavila suparnika ‘daleko u retrovizoru’. Naime, nakon četiri minuta igre u trećoj dionici semafor je pokazivao velikih 47:31. Činilo se tada da će narančasti upisati još jednu uvjerljivu pobjedu, ali umjesto toga stvari su se u posljednjoj četvrtine zakomplicirale. Šibenka je, naime, dvije minute prije kraja imala lijepih +11 (71:60), ali uslijedila je serija gostiju, pa je semafor 15 sekundi prije kraja pokazivao 72:71. A nakon što je Arslanagić pogodio jedno od dva bacanja, Barnjak je dvije sekunde prije kraja prošao kraj domaće obrane i položio za 73:73, za produžetak. Drama se istovremeno događala i na klupi Šibenke. Naime, kako su nam naknadno javili iz kluba, treneru Damiru Milačiću je pozlilo, pa je u pratnji liječnika napustio dvoranu. Nadamo se da će s njim biti sve u redu. U toj triler završnici domaću momčad s klupe vodio je Milačićev pomoćnik Petar Maleš, a na parketu su se u dodatnom vremenu bolje snašli gosti i na koncu odnijeli pobjedu kojom su potvrdili prvo mjesto u Ligi za ostanak.

Što se tiče strijelaca, Rebić je kod domaćina ubacio 21 koš, Sinovec 18, Jambrović 12, a Thomas 11 peona, a kod Škrljeva je predvodio Jelenković sa 32 ubačena poena.

Petar Maleš, pomoćni trener Šibenke: ‘Čestitao bi ekipi Škrljeva na pobjedi. Mi nismo imali koncentracije kroz cijelu utakmicu. Dosta toga je falilo dosta toga smo griješili i na kraju se dogodi da ovako uđemo u produžetak gdje smo imali dva igrača manje iz petorke Thomasa i Solomuna, Paić nam nije igrao tako da je i to bio veliki hendikep, ali mislim da imamo dovoljno znanja i iskustva da smo trebali utakmicu privesti kraju u regularnom dijelu. To se nije dogodilo i na kraju nismo uspjeli dobiti utakmicu u produžetku.’

Patrik Jambrović, igrač Šibenke: ‘Šteta, ovime smo mogli osigurati play off i eventualno zadnje kolo ako dobijemo Furnir da Škrljevo izgubi i sedmo mjesto čak. Mi smo se držali nekih dogovora, kasnili smo na rotacijama u obrambenom dijelu i to nas je koštalo na kraju. Oni su pogodili neke šuteve, mi smo promašili i na kraju se dogodilo kao i u prošloj utakmici ovdje, da smo otišli u produžetke i na kraju izgubili.’

Izvor: Šibenski portal/Patrik Patafta
Foto: Milan Balaban

Share: