Narančasti na teren izašli u roza majicama i igrali u posebnim dresovima. Evo i zašto!

  • 23. listopada 2022.
  • Vijesti
  • 819 Views

Košarkaši Šibenke su u utakmicama protiv Zaboka i Redstone Olomoucko igrali u posebnim dresovima s natpisom Pink Is For Power, a prije početka utakmice izašli su u roza majicama sa istim natpisom.

Naime, sa svojim partnerima Županijskom ligom protiv raka i tvrtkom Motiva pokrenuli smo akciju kojom želimo naglasiti važnost brige za zdravlje, prevencije i ranog otkrivanja malignih bolesti.

Dan ružičaste vrpce je humanitarna akcija čiji je cilj upozoriti na važnost ranog otkrivanja raka dojke i povećati broj izlječenja, a cijeli mjesec listopad (ružičasti mjesec) u cijelom je svijetu posvećen podizanju svijesti o važnosti brige za zdravlje.

Simboličnim nošenjem ružičastih majica s natpisom Pink is for power i ružičaste vrpce, Šibenka želi pružiti potporu oboljelima od raka dojke, ali i sve naše navijačice i sugrađanke pozvati i upozoriti na važnost redovitih preventivnih pregleda u okviru Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke.

U suradnji s partnerima, tvrtkom Motiva i Županijskom ligom protiv raka Šibenka će izdati posebnu seriju ružičastih majica Pink is for power čijom kupnjom možete pomoći radu Županijske lige protiv raka. Majice će se moći kupiti u Šibenkinom fan shopu, a cjelokupni prihod prodaje bit će doniran Županijskoj ligi. Uz ove majice, Šibenka će potpisane dresove igrača s porukom Pink is for Power tijekom studenog ponuditi u prodaju u korist Županijske lige protiv raka.

Pozivamo sve navijačice i navijače da vode računa o svom zdravlju, odazivaju se na preventivne preglede, a kupnjom majice ili dresa pomognu rad Županijske lige za borbu protiv raka.

Share: