Šibenka poražena na gostovanju kod Cibone

Košarkaši Cibone svladali su na domaćem parketu, Šibenku rezultatom 74-64 (21-18, 18-16, 17-10, 18-20) u utakmici 8. kola prvenstva Hrvatske. Kod Šibenke prvi je strijelac bio kapetan Pavao Paić s 15 koševa, a ostvario je i sedam skokova te dvije asistencije. Myles Howard je ubacio šest poena uz 11 skokova.

Foto: Marin Sušić

Damir Milačić, trener Šibenke:S obzirom u kakvom smo stanju i u kakvim smo problemima što se tiče zdravlja, danas nam je Rebić operiran, Nabe nema, a i za Klarina smo danas morali biti pametniji pa smo ga ostavili kući, praktički smo došli u jednom sastavu u kojem se nismo mogli pripremiti za Cibonu koja taktički jako dobro igra. Međutim ja mogu biti zadovoljan sa utakmicom. 44 skoka i ogromna borba, u nekim stvarima smo ih uspjeli spriječiti, ali smatram da od 19 izgubljenih lopti mi smo 12 doslovce dali njima bez ikakvog pritiska što je dokaz da smo odigrali jako puno utakmica u kratkom periodu i da je to uzelo danak protiv ekipa kao što su Cedevita i Cibona.

Cibona je zasluženo pobijedila i nemam tu previše toga dodati. Mi se moramo okrenuti onome što nam slijedi dalje i malo se regenerirati. Već u srijedu imamo utakmicu u Beču u nedjelju Škrljevo i gledamo prema naprijed.

Na vrhu ljestvice su Cibona i Zadar s omjerom 7-1. Šibenka je na trećem mjestu te ima omjer 6-2, a iza su Split (5-2) i Cedevita Junior (4-3).

Naslovna fotografija: Marin Sušić

Share: