HPB podupire Šibenku

  • 7. prosinca 2022.
  • Vijesti
  • 292 Views

Hrvatska poštanska banka nastavlja tradiciju Jadranske banke u podupiranju i sponzoriranju šibenskog sporta. Sponzorstvo je u svrhu potpore radu i razvoju Kluba, odnosno pomoć u realizaciji  planova oko treninga i natjecanja u kojima Klub sudjeluje, a odnosi se na ovu natjecateljsku sezonu. Nadamo se kako je ovo prvi korak u stvaranju dugoročnog uspješnog partnerstva.

Hrvatska poštanska banka osnovana je u listopadu 1991. godine u vlasništvu Hrvatske pošte. U 30 godina poslovanja mijenjala je vlasničku strukturu, uvijek u okvirima državnog vlasništva, imala je uspone i padove i s vremenom ostala jedina banka u hrvatskom vlasništvu s tržišnim udjelom većim od 1 posto.
Banku su 2015. dokapitalizirali pretežno privatni dioničari. Paralelno je provedena reorganizacija koja je rezultirala s dvije najprofitabilnije godine od osnivanja Banke, snažnim rastom tržišnih udjela i nekoliko nagrada iz područja digitalnog bankarstva.
Tijekom 2019. godine Hrvatska poštanska banka pripojila je Jadransku banku i HPB-Stambenu štedionicu te je 2022. preuzela Sberbank d.d.
HPB trenutno ima 513 000 klijenata, imovinu 4,42 milijarde eura te kapital od 312,83 milijuna eura. Banka je 77 posto direktno ili indirektno u vlasništvu Republike Hrvatske.

Zahvaljujemo Hrvatskoj poštanskoj banci što je postala dio naše zajednice i na iskazanoj potpori.

Share: