Ne da Šibenka svoj Baldekin! Pobjedom nad Alkarom upisali su svoju dvanaestu pobjedu

Dvanaesta pobjeda, osma na domaćem terenu i još uvijek neporažena momčad na svom Baldekinu!

Foto: Luciano photography

Šibenka je upisala još jednu pobjedu svladavši Alkar na svom Baldekinu rezultatom 75:59 i kako je u najavi utakmice kazao trener narančastih Damir Milačić dobro zakoračila u Ligu za prvaka.

Gosti iz Sinja večeras su odigrali čvrstu utakmicu od samog početka, zbog čega je trener Milačić nakon minute ipo pozvao ekipu na time out. Prva četvrtina borbena sa obe strane završila je 17:11 za domaću ekipu, a čvrsto se ušlo i u drugu četvrtinu. U jednom trenutku otišlo se i na +13 razlike za domaćine koji su kontrolirali igru do kraja poluvremena kada se na odmor otišlo rezultatom 31:23 za Šibenku.

Treća dionica utakmice, uz odličnu atmosferu s tribina koju su napravili i Funcuti i Maligani, dala je +16 za Šibenku, ali i mali pad kada se ekipa Alkara približila na samo 6 poena zaostatka 47:41. U zadnjoj četvrtini Šibenka je zadržala prednost, a raspoloženi Kakar zabio je tricu tri minute prije kraja za potvrdu pobjede i odlazak na +15. Utakmica je uz slavlje Funcuta završila rezultatom 75:59 i tako su narančasti još jednom obranili svoju utvrdu i ostali neporaženi na domaćem terenu.

Damir Milačić, trener Šibenke: ‘Najavio sam jednu zahtjevnu i tešku utakmicu jer sam znao da će Alkar nakon dvije utakmice koje su izgubili kući od Dubrave i Zaboka, doći ovdje i dati sve od sebe. Meni je jako teško voditi ove utakmice s obzirom da sam sedam sezona proveo tamo i jako dobro znam mentalni sklop tih igrača i znao sam da će se danas boriti puno više nego što su se borili na ove dvije utakmice. 

Fenomenalna atmosfera koju su napravili naši navijači i sinjski Maligani bilo je milina za igrati. Alkar je jednostavno toliko bio čvrst danas da mi nismo nikako mogli prelomiti tu utakmicu do pogođene dvije trice Jakea Kakara gdje smo praktički slomili taj njihov mentalni dio u kojem su se oni borili.

Jako sam zadovoljan s pobjedom, jako sam zadovoljan s obzirom da smo primili samo 59 poena i jako sam zadovoljan što smo došli do dvanaeste pobjede gdje stvarno sada kročimo ka Ligi za prvaka sa puno manje opterećenja. Onog trenutka kada su nam se povrijedili Naba i Rebić nitko nije ni sanjao da ćemo danas doći do dvanaeste pobjede osim nas samih što smo radili u dvorani. 

Ne smijemo se opustiti, čeka san jako teška utakmica sada u srijedu, moramo napraviti jednu regeneraciju i početi se pripremati za Komarno. Alkaru želim sve najbolje kao i mom kolegi i klubu, želim im da dođu u situaciju da se spase da ostanu u Ligi jer Alkar to zaslužuje.’

Foto: Luciano photography

Luka Skorić, igrač Šibenke: ‘Uz odlične navijače i fenomenalnu atmosferu uspjeli smo doći do pobjede. Čestitao bih igračima Alkara na odličnoj borbi. Mislim da su u ovoj utakmici prevladale sitnice i na kraju mi smo se pokazali sretniji i na kraju izvukli pobjedu. Atmosfera u svlačionici je odlična i ovo nam je samo poticaj da nastavimo još jače raditi i da ne prestajemo s pobjedama.’

Šibenka- Alkar 75:59 (17:11, 14:12, 22:18, 22:18)

Šibenka: Skorić (14), Kakar (17), Bobek, Klarin (2), Pleadin (13), Howard, Brocić (6), Antić, Jambrović (7), Šarić, Škugor, Paić (16).

Alkar: Zukanović, Bašić (13), Marić (5), Vojedilov, Putnik (9), Polutak (12), Peevy (3), Svalina (5), Tomašević, Vučić, Jukić (5), Lisica (7).

Share: