Furnir nanio prvi poraz ‘narančastima’ na Baldekinu ove sezone

Šibenka je prvi put ove sezone poražena na svom Baldekinu i to od Furnira trenera Jeronima Šarina rezultatom 70:78.

Loše su domaćini otvorili utakmicu. Posebno su slabi bili u napadu. Prva četvrtina završila je 10:17 za goste. No u drugoj četvrtini igra Šibenke malo se popravila i uz dvije trice Kakara i još nekoliko atraktivnih poteza domaćini su došli i do vodstva (24:22), no na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 29:37 za Furnir.

U drugom poluvremenu osim Kakara probudili su se i Brocić, Jambrović, mladi Luka Skorić i Jure Pleadin koji je doveo Šibenčane i do izjednačenja 54:54.

U četvrtoj su domaćini napokon i poveli, par minuta prije kraja semafor je pokazivao 70:65 , no Furnir se nije predavao. Stigli su Šibenku i ponovno uzeli konce u svoje ruke, Savić je pogodio tricu za vodstvo Furnira 70:75 te su gosti priveli utakmicu kraju koja je završila 70:78.

Damir Milačić, trener Šibenke: ‘Čestitao bih ekipi Furnira na zasluženoj pobjedi, bili su definitivno danas bolji protivnik i zaslužili su ovu pobjedu. ne pada mi na pamet tražiti alibi u našoj utakmici u srijedu. Mi smo danas zbilja u napadu izgledali kriminalno, prebrzo smo htjeli završavati stvari, previše smo se oslonili na šut za tri poena iako je on danas bio u dobrom postotku, međutim tu smo izgubili nit igre koju smo imali. prije kada smo dobijali utakmice gdje smo za dva poena bili vrlo učinkoviti.

Što se tiče energije nemam ništa zamjeriti momčadi, ali morat ćemo se dobro odmoriti kroz par dana i dobro analizirati pogreške koje smo imali. 

Zahvalio bih se publici koja je večeras došla u velikom broju, dala nam je veliki podstrek i dan njih danas nije bilo Furnir bi ovu utakmicu dobio i petnaest razlike. prema tome, moramo se malo spustiti na zemlju. Bilo je jako puno pogrešaka koje su bile plod dekoncentracije, a to je mladost ekipe. Bit će analize, idemo dalje.’

Foto: Milan Balaban

Jake Kakar, igrač Šibenke: ‘Utakmicu smo počeli jako polako, a završili smo je borbeno. Žao mi je zbog poraza, ali imali smo previše grešaka. Užasno mi je žao i zbog naših navijača, htjeli smo ovu pobjedu i zbog njih jer ova podrška koju nam daju rijetko se viđa i hvala im na tome. Poraz boli, ali imamo još utakmica koje moramo odigrati.’

Šibenci slijedi gostovanje u srijedu kod Bosca, a sljedeći vikend na Baldekin stiže Cibona.

Šibenka- Furnir 70:78 (10:17, 19:20, 25:19, 16:22)

Šibenka: Skorić (9), Kakar (16), Klarin, Pleadin (15), Howard, Brocić (9), Antić, Jambrović (14), Šarić, Škugor, Paić (7).

Furnir: Kuzmanović (3), Hollingsworth (26), Vidović (7), Kalajžić, Savić (8), Bjelanović (7), Bošnjak (16), Karahodžić (7), Paponja, Kos (4).

Share: