Gostovanje narančastih! ‘Četvrtak i Zadar u Zadru’

Nakon nedjelje i utakmice protiv Splita, košarkaši Šibenke idu na gostovanje ekipi Zadra. Utakmica se igra u četvrtak 09. ožujka s početkom u 18:00 sati.

Damir Milačić, trener Šibenke:Nakon nedjelje čeka nas još jedan ABAligaš, četvrtak i Zadar u Zadru. U ovim okolnostima u kojima se trenutno nalazimo gdje smo bez Paića i gdje Jambrović i Kakar nakon bolesti tek polako ulaze u trening, pokušavamo se sa osam igrača praktički spremati za svaku utakmicu što je jako teško, a pogotovo kada se igra protiv ABAligaša koji su trenutno u vrhunskoj formi.

Zadar je odlična ekipa, pogledao sam utakmicu koju su odigrali sa Budućnosti u Podgorici gdje su u prvih 15 minuta pružili jednu vrhunsku košarku u kojoj su dominirali protiv jedne takve ekipe s tako velikim budžetom i to je ono na što ćemo mi morati obratiti pažnju da im ne dopustimo barem kroz prve dvije četvrtine da se lako odvoje na jednu osjetnu razliku i utakmicu onda kroz treću i četvrtu četvrtinu privode kraju.

Pogledao sam uživo utakmicu koju su odigrali s Alkarom i vidio sam neke stvari, pokušat ćemo se adaptirati na njihovu igru praktički sa pet igrača gdje igraju bez playmakera i gdje se sve preuzima. 

Mi ćemo Split i Zadar iskoristiti za pripremu za početak Lige za prvaka gdje ćemo, kada se ekipiramo i kada ulovimo kontinuitet treninga, pokušati ‘zapapriti’ nekom u ovim okolnostima u kojima trenutno jesmo. Zadar je definitivno favorit, a mi ćemo im pokušati ovaj četvrtak napraviti nemirnim.’

Foto: Milan Balaban

Luka Skorić, igrač Šibenke:Čeka nas teška utakmica protiv jake Abaligaške ekipe Zadra. Nakon našeg poraza od Splita, na nama je da damo sve od sebe da se iskupimo navijačima na način da u utakmicu uđemo čvrsto i koncentrirano. Ako ćemo pratiti dogovore iz svlačionice nadam se da možemo ponovno iznenaditi Zadra.

Share: