Matej Perković novi je igrač Šibenke!

Matej Perković novi je igrač Šibenke.

Rođen je u Livnu 21.03.2001. godine visok je 207 cm. Košarku je počeo trenirati u rodnom Livnu, a sa 17 godina prelazi u kadete HKK Zrinjski iz Mostara, gdje se zadržao do prelaska u Vrijednosnice Osijek. Matej je u Zrinjskom za prosječno 18 minuta po utakmici zabijao 5,6 koševa i imao 4,2 skoka.

Damir Milačić, trener Šibenke: ‘Naš novi igrač Matej Perković je igrač koji igra na pozicijama 4 i 5, polivalentan je, jako pokretljiv i dobar u obrambenom dijelu, u napadu ima svoje kvalitete da može zaprijetiti šutom sa poludistance i može imati jako dobru suradnju sa bekovima u igri.

Mi ga znamo iz Osijeka jer je lani igrao za njih, a što se tiče njegovog prijašnjeg kluba Zrinjskog iz Mostara tamo sam ga i prvi put upoznao.

Igrač koji je definitvno ispod radara i mislim da nam može biti od velike koristi pogotovo u ovim trenucima kada smo ostali bez Paića i kada je pitanje kada će se vratiti te koliko će mu trebati vremena da uđe u formu s obzirom da je Liga za prvaka brzopotezna. Mi smo jednostavno u deficitu igrača općenito morali reagirati. Sretan sam što je Matej došao.’

Matej Perković, igrač Šibenke: ‘Zahvalan sam klubu i treneru Damiru Milačiću na ukazanom povjerenju i realizaciji mog dolaska u Šibenku. Zadovoljan sam sa svime, ekipa i treneri su super, napravili su odličan posao ove sezone. Želim im pomoći da se u Ligi za prvaka pokažemo što bolje i upišemo što vise pobjeda.’

Podsjetimo, košarkaši Šibenke svoju prvu utakmicu u Ligi za prvaka igraju u Zagrebu kod Cibone 20. ožujka 2023., u Košarkaškom centru “Dražen Petrović”, Savska 30, s početkom u 19:30 sati.

Share: