Prva domaća utakmica u Ligi za prvaka! ‘Dat ćemo sve za pobjedu kojom želimo uljepšati rođendan našim Funcutima’

Napokon Baldekin! Košarkaši Šibenke u tjednu kada klub obilježava 40. godina od utakmice Šibenka – Bosna i slavi rođendan Funcuta, dočekuje ekipu Cedevite junior. Utakmica se igra u subotu od 18:00 sati.

Damir Milačić, trener Šibenke: ‘Čeka nas utakmica protiv Cedevite junior, protivnikom koji je pretendent za sam vrh i samu završnicu sezone da doguraju čak i do kraja. Predvođeni su sa odličnim mladim igračima i imaju jako dobre i iskusne igrače, a sve to predvodi odličan Kruno Simon dvostruki prvak Europe… mislim da ne trebamo više govoriti koliko su oni dobra ekipa. 

Međutim, ono što mene veseli, nakon Dubrave gdje smo spletom naših loših odluka u završnici izgubili utakmicu, veseli me cijeli tjedan što se tiče treninga koji je bio dobar, kemija u momčadi je jako dobra i imamo samo dva dana što Kakar nije trenirao zbog temperature i nadam se da mu to neće uzeti previše snage. 

Ima nas dovoljno da se sa jednim maksimalnim angažmanom i sa stopostotnom koncentracijom odupremo ekipi kao što je Cedevita junior, a pogotovo što očekujem  punu dvoranu baš zbog toga što se tijekom cijelog dana u subotu obilježava 40. godina od legendarne utakmice Šibenka – Bosna i proslave rođendana naših navijača Funcuta.’

Foto: Branimir Grubišić Gruby

Pavao Paić, kapetan Šibenke: ‘Dolazi nam ekipa Cedevite koja igra dobru sezonu i koja se digla u formi nakon teškog poraza od Dubrave. To je jedna iskusna ekipa s dobrim imenima koja su igrala i viši rang košarke od Premijer lige što se vidi i po njihovim pobjedama nad svim ABA ligašima ove sezone. Mi napokon igramo na Baldekinu i dat ćemo sve za pobjedu koja bi nama puno značila za daljnji tijek sezone i s tom pobjedom želimo uljepšati rođendan našim Funcutima. To je najmanje što možemo napraviti za njih jer samo mi znamo koliko su nam puta dali vjetar u leđa kad je bilo teško i pomogli u puno pobjeda ove sezone.’

Prijenos utakmice je na Sportskoj televiziji.

A prije utakmice u subotu od 11:00 sati očekuje vas izložba fotografija 83:82 (Civitas sacra).
Zbirku 40 fotografija za 40 godina Voje Antića, ustupio je Dražen Antić.

Share: