Cedevita junior odnijela bodove s rasprodanog Baldekina! Milačić: ‘Zahvalio bih se publici na divnoj atmosferi, podršci i pljesku’

Rasprodan Baldekin, predivna atmosfera i sjećanje na 1983. godinu i utakmicu Šibenka – Bosna uz igrače koji su tada donijeli pehar u Šibenik.

Malo je falilo da košarkaši Šibenke ubilježe prvu pobjedu u Ligi za prvaka. Poraženi su od Cedevite junior rezultatom 70:77.
Košarkaši Šibenke agresivno su krenuli u utakmicu, nošeni atmosferom s tribina prvu četvrtinu završili su 21:12. U drugoj četvrtini gostujuća ekipa vraća se polako i dolazi do izjednačenja 23:23, da bi se na poluvrijeme otišlo rezultatom povoljnim za domaću momčad 34:32.

No, loše se ušlo u drugo poluvrijeme. Gosti su uspjeli uhvatiti svoj ritam i preokrenuti rezultat u svoju korist. Vodstvo nisu ispuštali iz ruku, a treća dionica završila je 56:60. Momčad Damira Mulaomerovića zadržala je prednost do kraja utakmice, Šibenčani su probali zaprijetiti pri kraju, no do preokreta nije došlo i gosti su odnijeli bodove s rasprodanog Baldekina.

Damir Milačić, trener Šibenke: ‘Prvo bi se htio zahvaliti publici na ovoj divnoj atmosferi, podršci i na kraju pljesku. To je znak da smo na dobrom putu. Ova ceremonija danas povodom utakmice Šibenka – Bosna baš je olijepo napravljena i uživao sam biti dio toga kao i moji igrači, pogotovo ovi ‘dotepenci’ koji su sa strane da vide malo što znači jedna tradicija i što znači Šibenka. Ja sam to znao s obzirom da sam malo stariji, ali ovaj dan je baš bio specijalan i zato mi je malo krivo što nismo dobili utakmicu.

Međutim, nemam što zamjeriti igračima. Borili smo se jako, htjeli smo, imamo svoje probleme, ali danas oni nisu bili viđeni u smislu deficita kod nekih stvari nego samo kod koncentracije. 

Dobro izgledamo zadnje dvije utakmice i pokušat ćemo na ovaj način nastaviti dalje. Što se tiče Cedevite njih je jako opametila prva utakmice Lige za prvaka i veliki poraz od Furnira i oni su sada ekipa koja pretendira za sam vrh. Ako možemo s njima ovako odigrati onda mislim da sve ove na Baldekinu možemo u ovom smjeru ići i pokušati nekoga i skinuti.

Međutim, što god da igrači napravili kroz Ligu za prvaka ja stojim iza njih da imaju sjajnu sezonu i da mogu biti ponosni na to što su napravili do sada.’

Luka Skorić, igrač Šibenke: ‘Jako teška utakmica i fizički jako zahtjevna. Zahvalio bih se našim navijačima što su ponovno došli u velikom broju i pružili nam podršku i ovim putem bi im čestitao rođendan. Mi smo danas dali sve od sebe da njih usrećimo i da se opet vratimo na pobjedničke staze, ali momci iz Cedevite su se isto tako potrudili i pogodili su neke teške šuteve, mi smo imali neke svoje kikseve i na kraju su zasluženo pobijedili.’

Damir Mulaomerović, trener Cedevite junior:

Emir Šabić, igrač Cedevite junor:

 

Šibenka: Skorić (12), Kakar (6), Bobek, Klarin (6), Pleadin, Howard (2), Brocić (7), Antić, Perković (9), Jambrović (17), Škugor, Paić (11).

Cedevita Junior: Kučić (2), Rašić (10), Marčinković (7), Ciani (4), Serdarušić (4), Vrgoč, Šabić (18), Simon (7), Zanki, Batinić (6), Topolović (19).

Prije utakmice na parket su izašli i legendarni igrači Šibenke koji su osvojili prvenstvo 1983. godine. što je bilo posebno emotivno, a cijela dvorana nagradila ih je pljeskom uz glasno navijanje ŠI ŠI ŠIBENKA.

Foto: Milan Balaban

Tomislav Zorić prvi predsjednik Šibenke, Predrag Šarić, Branko Macura, Biserka Petrović, Milan Zečević, Bruno Petani, Teo Miš, Željko Marelja.

U poluvremenu utakmice na teren su izašli i dječaci Škole košarke Dražen Petrović (uzrast U13) koji su prije dva dana u Dubrovniku postali PRVACI DALMACIJE!
Za ŠK Dražen Petrović nastupili su: Lovre Bratić, Tin Jurić, Vito Šarin, Rafael Grubišić, Filip Mrša, Filip Suton, Matija Lubina, Petar Maleš, Andrija Garma, Lovre Vuković, Ivano Banić i Maro Mrša. Trener: Branko Klisović

Foto: Milan Balaban

Share: