Cibona odnijela bodove s Baldekina

Šibenka je na Baldekinu upisala novi poraz u Ligi za prvaka. Cibona je slavila rezultatom 70:86. Ekipa Damira Milačića dobro se držala u prvom dijelu utakmice, ali je u nastavku do izražaja došla Cibonina kvaliteta.

Nakon dobrog uvoda u utakmicu i prve četvrtine ‘narančasti’ su zaostajali ssamo dva poena 19:21, a u drugoj su četvrtini imali i vodstvo koje su ipak ispustili iz ruku pa je Cibona na poluvrijeme otišla sa povoljnim rezultatom za njih sa četiri koša prednosti 38:42.

Kako je i trener Milačić rekao nakon utakmice njegovi momci su se dobro držali prve dvije četvrtine. Treća i četvrta su bile dominacija gostiju kada su i prvi put otišli na dvoznamenkastu prednost 38:48, a u posljednjih deset minuta Šibenka je ušla sa 12 poena minusa 55:67.

Cibona je do kraja kontrolirala utakmicu i mirno privela zadnju četvrtinu kraju i tako odnijela bodove s Baldekina.

Damir Milačić, trener Šibenke: ‘Prvo bih čestitao mom kolegi i prijatelju na izboru za mjesto izbornika Hrvatske košarkaške reprezentacije i zaželio svu sreću na tom teškom putu i na teškom zadatku koji je dobio.

Što se tiče utakmice u samoj pripremi sam naglašavao svojim igračima kroz treninge da moramo preživjeti prve dvije četvrtine. Mi smo to uspjeli, ali nismo kroz treću i četvrtu četvrtinu reagirali, očito su to doslovno shvatili. Bilo je utakmica koje smo gubili s puno većom razlikom, a bio sam puno zadovoljniji. Danas baš nisam zadovoljan kako smo izgledali i na tome ćemo morati poraditi da u petak protiv Zadra puno bolje izgledamo što se tiče nekih meta i dijelova igre koji bi htjeli iskorisititi kao mane protivnika.  Čestitke Ciboni na zasluženoj pobjedi i mi se okrećemo idućoj utakmici.’

Matej Perković, igrač Šibenke: ‘Prije svega čestitke ekipi Cibone na pobjedi. Žao mi je jer smo imali šanse, na poluvremenu smo imali zastostatak od samo četiri koša, međutim napravili su mini seriju i teško se bilo vratiti nazad u igru. Koševe smo primali isključivo na naše pogreške imali smo problema na 1na1, falilo nam je energije i nismo imali dovoljno želje kao u prošloj utakmici protiv Cedevite. Mislim da je to razlog.’

Josip Sesar, trener Cibone: „Čestitke mojim igračima na još jednoj pobjedi. U prvom poluvremenu smo tražili pravi ritam, budući da smo ostali bez Mazalina, a ionako smo deficitarni na tim visokim pozicijama. No, u nastavku smo odigrali puno agresivnije, pomaknuli smo njihove šutere daleko od koša i zasluženo pobijedili. Pohvalio bih odličnu atmosferu u dvorani i još jednom čestitam njihovom treneru Milačiću na vrlo uspješnoj sezoni koju imaju“.

Šibenka: Skorić (8), Kakar (12), Klarin (3), Pleadin (7), Howard, Brocić (6), Antić, Perković (6), Jambrović (10), Šarić, Brajković (6), Paić (12).

Cibona: Vuković (11), Radovčić (12), Perasović (13), Frančešević, Smajlagić (5), Majcunić (13), Pavković, Aranitović (5), Kapusta (2), Ljubičić (25).

U sljedećem kolu u petak na Baldekin stiže Zadar.

Share: