Zadrani bolji na Baldekinu! ‘Naš plasman ovdje je velika stvar i pokušat ćemo kroz iduće utakmice popraviti dojam’

Košarkaši Šibenke u 7. kolu Lige za prvaka poraženi su na Baldekinu od ekipe Zadra rezultatom 55:78.

Zadar je bez većih problema došao do pobjede. Od samo početka držali su kontrolu nad svojom igrom. U prvoj četvrtini momčad Damira Milačića parirala je Zadranima (16:23), no već u drugoj četvrtini vidjelo se na čiju stranu ide utakmica u kojoj su svoje uloge odrađivali i navijači obje ekipe glasno podržavajući s tribina. Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 28:47 sa goste.

Druge dvije četvrtine bile su definitivno na strani Jusupove momčadi, treća je završila 37:63, a u zadnjoj četvrtini narančasti su pokušali smanjiti razliku pa je utakmica završila rezultatom 55:78.

Damir Milačić, trener Šibenke: ‘Bit ću iskren, uz svo bodrenje igrača i uz svu maksimalnu pripremu Zadar je puno kvalitetniji od nas i sama pobjeda koju smo imali protiv njih je jedno veliko djelo koje smo napravili uopće i naš plasman ovdje je velika stvar i ovo je jedna velika škola. Pokušat ćemo kroz iduće utakmice, nema ih još puno, da popravimo dojam. Međutim, meni igrači ne mogu nikako izgubiti dojam jer smo jako mlada ekipa i jako zelena za ovo društvo kada se sad sve odlučuje pogotovo za ekipe koje pretendiraju za sam vrh.

Žao mi je što nismo uspjeli bar malo smanjiti tu razliku na kraju, olako smo neke lopte izgubili, pad koncentracije i mladost, ali definitivno ono što ja moram naglasiti je da ja stojim iza svake pogreške svojih igrača i iza svakog ovoga rezultata koji je mnogima vjerojtano ovdje loš, no meni je savršen rezultat i ovo je općenito naš veliki iskorak. Ono što sada želim je da se maksimalno spremimo za Split i da pokušamo biti bolji. Ne možemo najavljivati pobjedu, ali pokušat ćemo ostaviti bolji dojam, a onda može biti sve drugačije.’

Antonio Klarin, igrač Šibenke: ‘Prvo bih se zahvalio navijačima koji su ponovno stvorili odličnu atmosferu na Baldekinu. U ovoj utakmici Zadar je definitivno pokazao svoju kvalitetu i razinu košarke kojoj mi težimo. Nas sada čeka i put kako bi se unaprijedili i kako bi mogli konkurirati ekipama na razini Zadra.’

Danijel Jusup, trener Zadra:

Leon Šantelj, igrač Zadra:

 

Šibenka- Zadar 55:78 (16:23,12:24,9:16,18:15)

Šibenka: Skorić (5), Kakar, Bobek, Klarin (18), Pleadin (7), Howard (4), Brocić (2), Antić (2), Perković (6), Jambrović (9), Škugor, Paić (2).

U idućem kolu na Baldekinu gostuje Split.

Share: