Odlična prva četvrtina, no Split je ipak odnio bodove s Baldekina

Košarkaši Šibenke poraženi su na Baldkeinu u 8. kolu Lige za prvaka od Splita rezultatom 53:85. Odlično je momčad Damira Milačića otvorila utakmicu no u drugom dijelu utakmice uslijedio je nevjerojatan pad.

U prvoj četvrtini koju su narančasti odlično otvorili Splitu su ubacili 25 poena, nakon 7 minuta igre semafor je pokazivao 20:7 za domaćine i kada se činilo da će ova utakmica ići na mlin Šibenke, žuti su se trgnuli. Isto su nastavili i na otvaranju druge četvrtine, pa su u 14. minuti imali najvećih +14 (31:17). No, onda je Split pokazao svoju ABA ligašku kvalitetu. Do kraja druge četvrtine narančasti su ubacili četiri, a žuti čak 21 poen i na odmor se otišlo rezultatski za Split 35:38.

Početkom treće četvrtine momčad Splita uzela je konce u svoje ruke (45:53), povećala prednost i kontrolirala igru do samog kraja. Treneri obje momčadi dali su priliku i mladim igračima da zaigraju u utakmici. Jambrović i Skorić bili su dvoznamenkasti u šibenskim redovima sa 12 poena, kod Splita najefikasniji je bio Runjić sa 17 poena. Do kraja Lige za prvaka još su dvije utakmice, u idućoj na Baldekin stiže Furnir.

Damir Milačić, trener Šibenke: ‘Poraz na Baldekinu već je uobičajen što se tiče ovih utakmica sa ABA ligašima. Utakmica je točno podijeljena u dva dijela. Na prve dvije četvrtine i na druge dvije. Neshvatljiv pad u zadnje dvije četvrtine, pogotovo u zadnjoj kada se dogodio pad koncentracije, pokazali smo jednu zasićenost danas što nas nije uopće krasilo i s tim sam nezadovoljan, ali i prije Lige za prvaka sam najavio da će  ovakvi rezultati biti vrlo vjerojatni i da se jednostavno mi moramo pomiriti s tim da smo neke svoje ciljeve premašili, a ovo je ipak malo preveliki zalogaj.

Pokušat ćemo se sada rekuperati i regenerirati prije svega mentalno za iduću utakmicu protiv Dubrave za koju ćemo se maksimalno spremiti i doći do te pobjede jer ipak Dubravu moramo gledati kao jedan svoj rang natjecanja.’

Foto: Milan Balaban

Luka Skorić, igrač Šibenke: ‘Mislim da smo dobro ušli u utakmicu, čvrsto i karakterno. Pogodili smo neke šuteve i mislim da smo a kraju prvog poluvremena trebali čak i voditi, ali Split je na kvalitetu to izvukao i poveo sa tri razlike na poluvremenu. Na početku drugog poluvremena oni su ušli koncentriranije nego mi. Bila je ovo za nas jako teška utakmica, no okrećemo se Dubravi i to moramo pobijediti.’

Srđan Subotić, trener Splita

Boris Tišma, igrač Splita

 

Share: