Šibenka pobjedom nad Furnirom rezervirala peto mjesto u doigravanju!

Košarkaši Šibenke upisali su prvu pobjedu u Ligi za prvaka. Ovom pobjedom u 9. kolu nad Furnir Dubravom 107:72 osigurano je peto mjesto i u četvrtfinalu doigravanja čeka ih Cedevita junior s kojima će se susresti već ovog tjedna.

Narančasti su fantastično ušli u igru koju su držali pod kontrolom cijelo vrijeme.

Milačićeva momčad je već nakon prve četvrtine imala +12 (25:13), a u drugoj četvrtini su razliku sjajnom igrom i povećali pa se na poluvrijeme otišlo rezultatom 55:29. Ni u drugom dijelu utakmice Šibenka se nije predavala i samo je povećavala svoju prednost, a ekipa Furnira je bila nemoćna. Fantastičnu igru kao iz prvog dijela sezone ekipa Šibenke zaključila je rezultatom 107:72 i tako oduševila i svoje navijače. Svoje minute u večerašnjoj utakmici dobio je i mladi Lukas Ivan Bobek koji je ubacio 11 poena za 18 minuta igre. Najefikasniji u narančastim redovima bili su Brocić (22) i Skorić (18).

Damir Milačić, trener Šibenke: ‘Ja nemam razloga tugovati nakon onih poraza. To je možda bilo jako teško objasniti i shvatiti jer je to bila jedna velika škola i mi smo tu školu dobro položili što se vidjelo i danas. Nas su te utakmice pomogle da se konsolidiramo na ono što nam je najbitnije, a to je Dubrava. Bili smo dobri u Dubravi, nažalost spletom okolnosti za nijansu je Dubrava bila bolja i dobila nas je, no danas nije za to bilo šanse. Mi smo od početka imali jednu emocionalno zdravu utakmicu, ušli smo unutra da ne smijemo izgubiti utakmicu i tako se ekipa ponašala.

Mogu samo reći da je ovo jedna savršena sezona i savršen rezultat koji smo napravili. Polufinale Kupa, četvrtfinale Alpe Adria cupa, postali smo prepoznatljivi, ovakav završetak Lige za prvaka (još imamo Cedevitu)… ja jednostavno moram biti sretan, a nisam imao ni veće ambicije zato što znam realnost mojih mladića. Oni su jako mladi jako puno uče i jako su emotivni i ja im čestitam na sve što su napravili do sada.

Međutim, htio bih apostrofirati Mylesa Howarda danas, zato što je zanemarena stvar u košarci – detalj. A on radi jako puno dobrih detalja za nas u igri što je danas bilo vidljivo. Zabio je samo četiri poena, ali to je čovjek koji je doslovce zatvorio reket i kojeg je bilo svuda. Uvijek kažem Chicago Bullsi su imali Dennisa Rodmana, ali ja imam Mylesa Howarda. Sve čestitke svima, ali za njega mi je danas posebno drago.’

Patrik Jambrović, igrač Šibenke: ‘Čestitke mojim dečkima na ovoj pobjedi. Došla je u najbitnijem trenutku pred sam play off. Ovom pobjedom smo osigurali peto mjesto jer je bila u igri koš razlika no mi smo je premašili i još jednom čestitke mojim momcima na odlično odrađenoj utakmici.’

Jeronimo Šarin trener Furnira:

Bojan Tišma, igrač Furnira:

 

Šibenka- Furnir 107:72 (25:13, 30:16, 27:21,25:22)

Šibenka: Skorić (18), Bobek (11), Klarin (14), Pleadin (13), Howard (4), Brocić (22), Antić (8), Perković (5), Jambrović (12), Šarić, Brajković, Paić.

Furnir: Kuzmanović (1), Jurić (7), Vidović (16), Kalajžić (1), Nazor, Savić, Tišma (2), Bjelanović (12), Bošnjak (18), Karahodžić (12), Paponja, Kos (3).

Share: