Šibenka porazom od Cedevite okončala sezonu! Milačić: ‘Hvala navijačima i mi moramo svi biti sretni što smo uopće imali priliku biti dio ovog ambijenta’

Košarkaši Šibenke nisu uspjeli izboriti majstoricu u Zagrebu. U drugoj utakmici četvrtfinala doigravanja bolja na Baldekinu bila je momčad Cedevite junior rezultatom 76:95 i tako su domaćini završili natjecanje za ovu sezonu.

Momčad Damira Mulaomerovića čvrsto je ušla u utakmicu i već u prvoj četvrtini zabila čak sedam trica i već se vidjelo da će u tom ritmu i nastaviti utakmicu. Prva četvrtina završila je rezultatom 29:19, dok se na poluvrijeme otišlo sa 36:54. U drugom poluvremenu svoje minute dobilu su i mladi igrači Šibenke Brajković, Bobek i Škugor.

Cedevita junior nastavila je u svom ritmu i druge dvije četvrtine te na kraju i odnijela pobjedu s Baldekina, a domaći igrači su nagrađeni velikim pljeskom svojih navijača zbog cijele sezone i tako ih ispratili s terena.

Damir Milačić, trener Šibenke: ‘Prvo bih čestitao momcima na jednoj briljantnoj sezoni koju smo imali uz sve uspone i padove, ali i dva velika peha u obliku neigranja Echolsa i Rebića. uspjeli smo se konsolidirati i napraviti pomake puno više nego što ova ekipa koja ima i marketinga i kvalitete. Tako da ja mogu biti prezadovoljan. Ova utakmica sigurno neće pokolebati moje mišljenje tu stojim na zemlji. Cedevita je bila bolja i treba im čestitati, čestitam njima i mom kolegi Damiru Mulaomeroviću i sretno im u polufinalu, a što se tiče današnje utakmice mi nismo smjeli dozvoliti onoliko trica koliko su nam oni zabili zadnju četvrtinu u prvoj utakmici i sada u otvaranju utakmice mi jednostavno nismo bili prisebni. Ovo je jako mlada ekipa koja ima problem koncentracije, ali to je najnormalnija stvar s obzirom da koncentracija dolazi s velikim iskustvom i velike ekipe gube bitne utakmice zbog dekoncentracije i tako je bilo danas. 

Nemam nikakvu zamjerku za ništa i presretan sam. Na kraju bih se zahvalio publici na pljesku i općenito bih se zahvalio publici kako sam primljen ove dvije sezone ja osobno i kako je publika stajala iza momčadi i definitivno Šibenik je košarkaški grad i moramo svi biti sretni što smo uopće imali priliku biti dio ovog ambijenta.’

Antonio Klarin, igrač Šibenke: ‘Cedevita junior je jako dobro otvorila utakmicu te su intenzitet s kojim su ušli u igru držali do kraja. Mi nismo uspjeli odgovoriti na razinu njihove kvalitete koju su pokazali. Hvala navijačima na pljesku i hvala im što su nam bili vjetar u leđa cijelu sezonu.’

Damir Mulaomerović, trener Cedevite junior:

 

Jakov Mustapić, igrač Cedevite junior:

 

Šibenka – Cedevita Junior 76:95 (19:29, 17:25, 19:34, 21:7)

Šibenka: Skorić (8), Bobek (2), Klarin (12), Pleadin (24), Howard (2), Brocić, Antić (8), Perković (4), Jambrović (12), Škugor, Brajković (2), Paić (2).

Cedevita Junior: Mustapić (16), Kučić (11), Rašić (14), Marčinković (5), Bilić, Serdarušić, Vrgoč (3), Šabić (9), Simon (17), Zanki, Batinić (7), Topolović (13).

Share: