‘Znajući da imaš publiku koja te prati i podržava u svakom trenutku te daje vjetar u leđa, činilo je svaku utakmicu još bitnijom’

  • 18. svibnja 2023.
  • Vijesti
  • 571 Views

Iza njih je jedna turbulentna, ali uzbudljiva sezona. Košarkaši Šibenke rekli su nam kakva je bila sezona i što se radi sada na zasluženom odmoru.

Pave, Antonio sezona je gotova – Komentar kako ste je vi vidjeli?

Antonio Klarin: Mislim da je ova sezona bila vrlo uspješna, osigurali smo Ligu za prvaka te završili kao 5. na kraju regularnog dijela sezone, na žalost nismo uspjeli doći do polufinala. Također smo bili jako blizu odlaska na Final 4 Alpe Adria cupa te smo izborili polufinale Kupa Krešimira Ćosića.

Pavao Paić: Kad cijelu sezonu stavimo u jedno, ovo je bila jedna odlična sezona koju bi podijelio na dva djela. Prvi gdje smo briljirali i napravili prava mala čuda i drugi Ligu za prvaka gdje smo uslijed nekih ozljeda ostali kratki za neke pobjede i imali par težih poraza što na kraju stvarno ne bi trebalo utjecati na cjelokupnu sliku sezone gdje smo završili na petom mjestu iza tri ABA ligaša i jedne ekipe sa ABA ligaškim budžetom.

Foto: Milan Balaban

Što bi izdvojili kao najbolji trenutak, a koji najlošiji?

Klarin: Bilo je dosta dobrih trenutaka tijekom sezone, no kao najbolje moram istaknuti pobjedu nad Zadrom na Baldekinu te pobjedu nad Dubravom u četvrtfinalu kupa, a najlošiji dio sezone bi morao biti veliki niz poraza u koji smo ušli početkom Lige za prvaka te svaki trenutak koji smo ja i suigrači proveli van terena zbog ozljeda.

Paić: Osobno najbolji trenutak mi je bila pobjeda protiv Zadra doma iako ih je bilo stvarno puno poput pobjede u Beču u Alpe Adria cupu, ali i ulazak u polufinale Kupa.
Najlošiji trenutak sezone bi izdvojio moju i Pleadinovu ozljedu pred 1/4 finale Alpe adria cupa jer vjerujem da bi s nama u toj utakmici izborili Final four.

Koliko vam je značila podrška publike?

Klarin: Podrška publike je bila jedan od najbitnijih faktora zašto je bilo tako lijepo igrati ove sezone, znajući da imaš publiku koja te prati i podržava te i u svakom trenutku daje vjetar u leđa čini svaku utakmicu još bitnijom.

Paić: Podrška publike nas je nosila većinom sezone i davala vjetar u leđa što govori da je u jednom momentu Baldekin bio neosvojiva tvrđava. Meni je ovo već sedma sezona sa Šibenkom i znam koliko ta poveznica s publikom može izvući dodatno snagu i mogućnosti igrača.

Foto: Milan Balaban

Kako su se mladi igrači istaknuli ove godine?

Klarin: Cijela ekipa je bila sastavljena od mladih igrača, tako da su svaka utakmica i svaki trening bili prilika za dokazivanjem te je tijekom sezone svatko dobio priliku da pokaže kako može doprinijeti.

Paić: Sa našim mladim igračima ove sezone sam prezadovoljan i njihovim napretkom u ovo sezoni. Nama su Pleadin, Skorić i Klarin rješavali i dobijali jako bitne utakmice ove sezone i bili na parketu kad se lomio rezultat i mislim da sljedeće sezone možemo očekivati velike stvari od tih momaka.

Koliko se Sibenka digla u odnosu na prošlu sezonu?

Klarin: Prošle sezone smo igrali Ligu za opstanak te na kraju završili deveti, dok smo ove sezone ostvarili bolje rezultate u svim natjecanjima u kojima smo sudjelovali, mislim da je to rezultat napornog rada igrača i trenera te čitavog stožera koji je na kraju pokazao svoje plodove.

Paić: Šibenka općenito kao klub se zadnje dvije godine digla u svim segmentima , u prvenstvu smo se izdigli sa konstantnih 8 i 9 pozicija zadnjih godina na 5 mjesto u prvenstvu i nakon dugo godina ušli u polufinale Kupa. Ali ono što bih istaknuo još je i cjelokupan rad uprave i stožera koji su u ove dvije godine napravili čuda i temelje za jaku Šibenku u narednim sezonama.

Što se sada radi na zasluženom odmoru?

Klarin: Na odmoru se za sad odmara od duge sezone, no on neće dugo trajati jer kao i uvijek ima još puno prostora za napredak.

Paić: Trenutno sam u Šibeniku i uživam s prijateljima u slobodnom vremenu i mislim malo otputovat negdje na par dana i vratiti se u Šibenik trenirati i spremati za narednu sezonu.

Share: