Peta u nizu! Šibenka na svom Baldekinu pobijedila Dubravu

Košarkaši Šibenke na domaćem terenu u 20. kolu Favbet Premijer lige pobijedili su ekipu Dubrave rezultatom 83:64. To je ekipi Josipa Pandže peta pobjeda i nizu u domaćem prvenstvu.

No, nije dobro počelo za domaću ekipu. Borili su se tijekom cijelog prvog poluvremena. Kraj prve četvrtine pripao je domaćinima i to mala prednost sa 20:18, a na poluvrijeme se otišlo sa prednošću gostiju i to čak šest koševa razlike 37:43.

Međutim, Šibenka se na parket nakon sastanka u svlačionici vraća kako sasvim druga momčad. U trećoj dionici prelomili su utakmicu i fantastično odigrali obranu. Ekipa Dubrave je u trećoj četvrtini dala tek tri koša i to sva sa linije slobodnih bacanja.

Ekipa Šibenke u zadnjoj četvrtini samo je mirno privodila utakmicu kraju i ostvarila petu pobjedu u nizu u domaćem prvenstvu pobijedivši Dubravu 83:64.

Petar Maleš, pomoćni trener Šibenke: ‘Prvo čestitam svojoj ekipi na pobjedi. Odigrali su stvarno fantastično drugo poluvrijeme. Prvo je bilo loše i bilo je dosta grešaka. Imali smo jedan sastanak u svlačionici na poluvremenu gdje smo ostali malo duže i jednostavno, momci su shvatili da bez puno angažmana, maksimalne borbe i zalaganja nećemo moći dobiti utakmicu.

Tako da za drugo poluvrijeme ne znam koga bi izdvojio, stvarno su svi odigrali fantastičnu obranu. U trećoj četvrtini Dubrava je dala tri poena, mislim sva iz slobodnih bacanja. Znači perfektna obrana iz toga smo išli u lagane poene u tranziciji iako su naša dva beka dosta teških šuteva pogodili, i Klarin i Foreman, tako da kada bi se Dubrava približila oni su nas uvijek vraćali na veću razliku.

U drugom poluvremenu obrana je bila naš forte i moramo tako ući u svaku utakmicu i onda neće nikome biti lako igrati s nama.’

Matej Perković, igrač Šibenke: ‘Da, izvukli smo pobjedu na kraju. Prvo poluvrijeme je bilo loše, bili smo kao usporeni, uspavani… međutim u svlačionici smo se sastavili, porazgovarali svatko sa sobom. Digli smo se, motivacija nam je bila na nivou. Vratili smo se u obranu, napad nije bio problem i do kraja smo iskontrolirali utakmicu. Hvala navijačima, čestitam ekipi i Dubravi na dobroj borbi.’

Šibenka: Skorić, Lukić (17), Klarin (19), Pleadin (7), Howard, Foreman (20), Babić (9), Topolović, Perković (9), Škugor (2), Brajković.

U idućem kolu već u subotu na Baldekin stiže ekipa Cedevite junior.

Prije početka utakmice na parket su uz glasno navijanje, pljesak i oduševljenje izašli izbornik Svjetskih prvaka u vaterpolu Ivica Tucak, njegov pomoćnik Jure Marelja te proslavljeni vaterpolist Perica Bukić.

Predsjednik Ante Nakić i direktor Šibenke Domagoj Bašić uručili su im prigodne poklone, dresove sa njihovim prezimenima i brojem jedan. Ponosni što smo vas ugostili i sretno barakudama na Olimpijskim igrama u Parizu!

Foto: Milan Balaban

Foto: Milan Balaban

Foto: Milan Balaban

Share: