Poraz od Cibone! ‘Sada se samo moramo skoncentrirati na iduće utakmice’

Košarkaši Šibenke poraženi su u 22. kolu favbet Premijer lige od Cibone rezultatom 75:89 i tako nisu uspjeli ponoviti onaj povijesni uspjeh iz prvog dijela sezone kada su svladali Cibonu u gostima.

Foto: Milan Balaban

Ranjena Šibenka bez glavnih igrača Pleadina, Paića, Lukića, Skorića, Šarića… loše je otvorila utakmicu. Čak ni novi igrač Starovlah nije imao pravo igranja, a nakon dužeg vremena na parket je izašao i Topolović.

Mučila se Šibenka prvo poluvrijeme, prva četvrtina i poluvrijeme pripali su gostima. Prva četvrtina definitivno je bila nadmoć Cibone koja je prvu dionicu završila 12:28 i tako zaključila prvu dionicu. Pokušali su Klarin i Foreman, ubacili su nekoliko dobrih koševa i tako bar malo ublažili odlazak na poluvrijeme rezultatom 30:46.

U drugom poluvremenu vraća se Šibenka u nekoliko navrata koševima Babića, Foremana i Klarina, no Cibona je od samog početka držala utakmicu u svojim rukama. Iako je Cibona u jednom trenutku imala i +22 domaćini su se u zadnjoj četvrtini približili i na devet poena razlike, no ekipa Dina Repeše kontrolom igre privela je utakmicu kraju i tako odnijela bodove s Baldekina koji je nakon dugo vremena bio rasprodan. Tražila se ulaznica više te su i u ovoj utakmici bili šesti igrač i velika podrška svojim igračima.

Petar Maleš, pomoćni trener Šibenke: ‘Dojam nije baš najbolji. Ulazak u utakmicu je bio jako loš iz razloga jer je Cibona odmah stala u svoju zonu koju igraju i gdje se jako dobro snalaze, a mi se tu nismo snašli, umrtvili su nas gdje imamo svoju publiku, a igrali smo sporo.

Nismo našli ritam tokom cijelog prvog poluvremena. Drugo poluvrijeme smo pokušavali, vratili se i došli na deset razlike čak i ispod, ali jednostavno se više zbog te kratke rotacije sa šest igrača, Škugor je izašao sa pet osobnih već u trećoj četvrtini, tako da se nismo uspjeli vratili. Ali Cibona je iskusna ekipa koja već dugo igra u tom sastavu s pet igrača i svaku našu grešku i opuštanje kažnjavaju. Jednostavno su predobri, a mi smo imali dosta grešaka tako da jednostavno nismo uspjeli pobijediti večeras.’

Luka Babić, igrač Šibenke: ‘Prvo čestitam mojim dečkima da dobroj borbi. Imamo puno ozljeda ove sezone pogotovo sada Lukić i jedan od glavnih igrača Pleadin. Mislim da se sada moramo samo skoncentrirati na iduće utakmice.’

Šibenka- Cibona 75:89 (12:28, 18:18, 20:18)

Šibenik: Skorić, Lukić, Klarin (20), Pleadin, Howard (2), Foreman (19), Babić (30), Topolović (2), Perković (2), Šarić, Škugor, Brajković.

Share: