Težak poraz od Dinama! ‘Ovo ni Šibenik kao grad ni ova publika koja nas je bodrila cijelo vrijeme nije zaslužila’

Košarkaši Šibenke porazom od Dinama otvorili su treći krug Prvenstva Hrvatske. Težak poraz doživjeli su na domaćem terenu gdje je ekipa Josipa Sesara bila bolja rezultatom 71:101.

Loše su domaćini ušli u utakmicu. Ništa nije polazilo za rukom, a onda i na samom početku nakon dvije minute s parketa je, zbog ozljede izašao kapetan Antonio Klarin tako da je Šibenka ostala na jednom playmakeru. Težina ozljede znat će se u narednim  danima i nadamo se da će se kapetan brzo priključiti svojoj momčadi.

I tu se možemo reći igra raspala. Prva četvrtina završila je 16:32, a do poluvremena je ta razlika samo rasla za ekipu Dinama, pa se u svlačionicu otišlo rezultatom 33:58.

Iako se mislilo da će u drugom poluvremenu izaći drugačija Šibenka kao što je to bilo u zadnjim utakmicama, to se nažalost nije dogodilo. Smanjila je ekipa Josipa Pandže na -18, no Dinamo to nikako ne dopušta, vraćaju konce u svoje ruke i mirno odvode utakmicu kraju. Zadnja četvrtina je bila odrađivanje posla pa su tako gosti iz Zagreba odnijeli bodove s Baldekina, a osim bodova zaradili su i veliki pljesak publike.

Josip Pandža, trener Šibenke: ‘Težak poraz. Ovo su dvije totalno različite ekipe. Jedna je Dinamo koja je igrala čvrsto i agresivno, u napadu maksimalno razigrano i imali su protok lopte. Mi smo bili totalna kontra. Branili smo kriminalno napadali smo sebično i za ovaj debakl najveća je odgovornost moja. Stid me je što smo pred toliko ljudi bili tako loši, ali, ostat ćemo pozitivni i gledati u bolju budućnost jer definitivno ovo ni Šibenik kao grad ni ova publika koja nas je bodrila cijelo vrijeme nije zaslužila.

Foto: Milan Balaban

Klarin je već u prvoj minuti doživio ozljedu leđa i to nam je malo poremetilo koncepciju igre jer imamo više stranih igrača pa smo morali kombinirati tri domaća dva strana što nam je napravilo dosta problema. Nadam se da će Antonio biti brzo spreman za dalje, ali generalno svaka povreda je traženje alibija i mi smo znali povrijeđeni sa manje igrača igrati egal utakmicu protiv Cedevite i protiv Cibone veći dio utakmica, no ovdje smo totalno podbacili. Definitivno nam slijedi dobra analiza i da se okrenemo dalje.’

Juraj Pleadin, igrač Šibenke: ‘Nažalost, na početku utakmice opet su se protivnici rano odvojili. Pričali smo ovaj tjedan na treningu da moramo bolje startati utakmicu jer protiv Cedevite i Cibone start nije bio dobar. Odvoje se i onda ih moramo stizati, ostanemo bez snage… i danas opet ista priča, odvojili su se na početku i samo su održavali rezultat. Nismo imali energije, nismo bili fokusirani i nažalost, težak poraz večeras.’

Šibenka- Dinamo 71:101 (16:32, 17:26, 19:21,)

Šibenka: Skorić, Klarin, Pleadin (14), Howard (4), Foreman (15), Babić (10), Topolović (17), Starovlah (5), Perković (4), Šarić, Škugor (2), Brajković.

 

Share: