Šibenka poražena u dramatičnoj završnici

Košarkaši Šibenke poraženi su u 24. kolu Favbet Premijer lige na gostovanju kod Cedevite Junior rezultatom 96:89. Utakmica u kojoj se igralo u egalu, Šibenka je na poluvrijeme otišla sa minimalnom prednosti (50:51), čak i vodila sedam koševa pri kraju utakmice, no i sve ispustila. Pred sam kraj iz igre je isključen i trener Josip Pandža.

Foto: KK Cedevita Junior

Petar Maleš, pomoćni trener Šibenke: ‘Imali smo kontrolu cijele utakmice, bio je tu i egal i na kraju zadnje tri minute došli smo do sedam poena prednosti i jednostavno nismo znali sačuvati tu prednost. Brzopleti smo bili u napadu i u obrani smo radili neke greške. Tužni smo i nesretni, trebali smo dobiti ovu utakmicu. Trebali smo biti pametniji i na kraju sve to riješiti u svoju korist.’

U ovoj utakmici kapetan narančastih bio je Juraj Pleadin, a Šibenka se sada okreće ABA 2 obvezama koje ih čekaju idući tjedan u Širokom Brijegu.

Foto: KK Cedevita Junior

Đorđe Topolović, igrač Šibenke: ‘Mi smo ispoštovali dogovor iz svlačionice koji nam je trener rekao i mislim da smo odigrali jednu jako mušku, napetu i uzbudljivu utakmicu u kojoj nismo imali dovoljno smirenosti na kraju da završimo ovu utakmicu, jednostavno, nismo se mogli vratiti.’

Cedevita Junior- Šibenka 96:89 (25:23, 25:28, 20:19, 26:19)

Šibenka: Skorić, Pleadin (13), Howard, Foreman (14), Babić (14), Topolović (25), Starovlah (10), Perković (13), Šarić, Škugor.

Share: