Zadar odnio bodove s Baldekina! ‘Veliko hvala navijačima, stvorili su nevjerojatnu atmosferu’

  • 30. ožujka 2024.
  • Vijesti
  • 778 Views

Košarkaši Šibenke nisu uspjeli iznenaditi ekipu Zadra u 27. kolu Favbet Premijer lige. Momčad Danijela Jusupa bila je bolja od domaćina na Baldekinu rezultatom 65:83. Ipak, ono što moramo izdvojiti je fenomenalna atmosfera, rasprodana dvorana, dodatna mjesta ispod koševa….i staro i mlado je večeras bodrilo Šibenku.

Dobro je počela Šibenka na otvaranju utakmice. Imali su i vodstvo od +5, raspoloženi su bili Lukić i Pleadin sa svojim tricama. No prejaki Zadar nije dozvolio da se domaćin razmaše, pa je prva četvrtina završila u korist gostiju 14:19.

Nisu se dali domaćini ni u drugoj četvrtini, nisu dozvolili da kao u prijašnjim utakmicama loše ulaze u utakmicu pa da gosti preuzmu ‘debelo’ vodstvo’ i da se rezultat mora stizati. No ipak Zadrani su se odvojili na +10 pa se na odmor otišlo rezultatom 27:37.

U drugom poluvremenu gosti su još više stisli, otišli na prednost od +18 (42:60), na kraju treće četvrtine bilo je 43:60 i zadnju dionicu zadranu su održavali svoju prednost i priveli utakmicu kraju te tako uzeli bodove s Baldekina rezultatom 65:83

Josip Pandža, trener Šibenke: ‘Oni su imali 50 skokova mi 29. Tu je evidentna razlika u fizičkoj masi i tu nismo dobro parirali. Promašili smo 11 bacanja. Mislim da bi mi bili u egalu moramo imati neki odličan šuterski dan. Mi smo imali jako loš.

Ono što je za svaku pohvalu, to su naši navijači. Nama iz ove utakmice ide neko novo iskustvo i nadam se da ćemo se brzo vratiti pobjedama.’

Antonio Klarin, kapetan Šibenke: ‘Prvo bi se htio zahvaliti svim navijačima koji su nas došli podržati. Stvorili su stvarno nevjerojatnu atmosferu za igrati jednu košarkašku utakmicu. 

Ekipa Zadra je stvarno jedna kvalitetna i fizički moćna ekipa protiv koje moraš biti četrdeset minuta u punom intenzitetu bez propadanja u igri što nije lako održati. Mi smo pokušali u par navrata to održati, nismo uspjeli i to su oni jako kvalitetno iskoristili.’

Šibenka- Zadar 65:83 (14:19, 13:18, 16:23, 22:23)
Šibenka: Lukić (18), Skorić (8), Klarin, Pleadin (9), Foreman (3), Babić (10), Topolović (10), Starovlah (6), Perković (1), Šarić, Brajković, Paić.

Share: