Poraz od Dubrave: ‘Moramo se zatvoriti u dvoranu i izaći još jači iz ovoga’

Košarkaši Šibenke poraženi su u 29. kolu Favbet Premijer lige. Od njih je bila bolja ekipa Dubrave rezultatom 62:68. Trebala je Šibenka pobjedu, no umjesto toga bolan poraz na svom Baldekinu. U ovoj utakmici ima i ona dobra strana, a to je povratak Paića koji je zbog ozljede s terena izbivao jedanaest mjeseci.

Dobro je Šibenka igrala prvo poluvrijeme. I prva i druga četvrtina završile su u korist domaćina, s malom razlikom išlo se na odmor 33:30 za ekipu Josipa Pandže. No natrag se vratila jača Dubrava. Napravili su seriju 17:0 i prvi put u utakmici prešli u vodstvo koje nisu ispuštali sve do kraja. U zadnjoj dionici otišli su na +13 (49:62), približila se domaća ekipa na 60:62 koševima Lukića i Foremana, no previše želje, a premalo vremena.

Šibenka nije uspjela ostvariti toliko željenu pobjedu, a već u idućoj utakmici u utorak na Baldekin dolazi Cibona.

Josip Pandža, trener Šibenke: ‘Dosta nervozna utakmica s obzirom da nismo u formi, falila je ta preciznost… ne mogu ništa prigovoriti svojim igračima. Borili su se i branili, međutim, kada je trebalo nešto poentirati ili asistirati u završnici smo bili loši. Skupit ćemo glave i idemo razmišljati o idućim utakmicama.’

Pavao Paić, igrač Šibenke: ‘Evidentno je da smo već neko vrijeme u krizi rezultata, međutim, za razliku od utakmice u Kostreni mi smo danas pokazali bar taj radni dio, imali smo volju, želju i energiju, međutim moramo se zatvoriti u dvoranu, izaći još jači iz ovoga i izgurati ovo do kraja sezone. Mi možemo svaku utakmicu pobijediti, trebamo se samo okrenuti svakoj idućoj.

Što se tiče mog povratka, sigurno da mi je drago što sam se vratio nakon 11 mjeseci, nadam se da ću se iz utakmice u utakmicu dizati, potporu od ekipe imam tako da se nadam dobrom završetku ove sezone.’

Šibenka- Dubrava 62:68 (21:17,12:13,14:26,15:12)

Šibenka: Skorić (12), Lukić (11), Klarin, Pleadin (12), Howard (2), Foreman (13), Babić (5), Starovlah (5), Perković (2), Škugor, Brajković, Paić.

Share: