Za rođendan Funcutima! ‘Mi smo danas više željeli tu pobjedu i to smo ostvarili’

Košarkaši Šibenke ostvarili su važnu pobjedu na svom Baldekinu. Narančasti su u zaostalom 25. kolu Favbet Premijer lige pod vodstvom novog trenera Petra Maleša porazili Cibonu rezultatom 96:79 i to baš na dan odigravanja legendarne utakmice Šibenka – Bosna 1983. godine kada je Šibenka postala prvak države.

Čvršće, agresivnije, poletnije, koncentriranije…. potpuno druga Šibenka za razliku od prošle dvije utakmice. Narančasti su već drugi put ove sezone pobijedili Cibonu i sasvim se vratili u igru za plasman u play off.

Fantastična borba od samog početka uz raspoložene Foremana, Skorića, Lukića… U prvoj četvrtini briljirao je i Babić koji je zabio 12 poena. Prva četvrtina završila je 19:15 za domaću ekipu,  na poluvrijeme se otišlo rezultatom 46:44 kada je novi trener Maleš i najavio još borbeniju Šibenku u drugom dijelu kao i pobjedu. I tako je i bilo.

Približila se Cibona, prijetila, no bez ozlijeđenog Radovčića nije mogla protiv raspoložene Šibenke. Redale su se trice Foremana, Skorića, izvrsni koševi Lukića…. i treća četvrtina pripala je domaćinima (74:62), a kulminacija je bila kada je Foreman zabio tricu s pola terena i sa zvukom sirene.

U zadnjoj dionici igrač Cibone Bundović dobio je petu osobnu što je uvelike olakšalo igračima Šibenke da budu još poletniji na parketu. Uz svoje navijače, veliku podršku s tribina moramo izdvojiti i mladog Brajkovića koji je upisao četiri poena i nekoliko puta zaradio aplauz s tribina. Zasluženo.

Dodajmo i da je večeras trener Maleš u momčadi bio bez Paića, Topolovića, Perkovića, Klarina, Šarića, Bobeka i Škugora. Nadamo se povratku ozlijeđenih igrača već u idućoj utakmici protiv Alkara.

Petar Maleš trener Šibenke: ‘Važna pobjeda večeras, ako želimo zadržati tu borbu za playoff. Svaka pobjeda do kraja nam je bitna. želimo ući u playoff, mislim da imamo kvalitetu za to.

Čestitao bih svojim igračima, dali su svoj maksimum u skraćenom rosteru gdje smo bili sa četiri domaća igrača i danas su igrali svi za jednog jedan za sve i s te strane sam zadovoljan. Znači da se može, ja vjerujem u njih i ovako moramo nastaviti. 

Naravno, uz podršku naših vjernih Funcuta kojima ovim putem čestitam rođendan. Došli su nas bodriti i puno je bilo lakše uz njih. Naravno, čestitam i ekipi Cibone i oni su bili bez svoga najboljeg igrača Radovčića kojemu želim da se što prije oporavi.

Mi smo danas više željeli tu pobjedu i to smo ostvarili.’

Luka Skorić, igrač Šibenke: ‘Ovo je bila jedna važna pobjeda večeras. čestitao bih svom timu, igrali smo odlično, ovo je važna timska pobjeda. Htio bih čestitati ekipi Cibone na borbi i zahvalio bih se našim navijačima što su nas došli podržati i ovim putem im čestitam rođendan.’

Šibenka- Cibona 96:79 (19:15, 27:29, 28:18, 22:17)

Šibenka: Skorić (18), Lukić (17), Klarin, Pleadin (9), Howard (2), Foreman (18), Babić (19), Starovlah (9), Škugor, Brajković (4).

Share: