Pobjeda u Sinju! ‘Čestitam mojim momcima na fanatičnoj borbenosti’

Košarkaši Šibenke u 30. kolu Favbet Premijer lige pobijedili su ekipu Alkara na gostovanju u Sinju rezultatom 101:109 i to nakon produžetka te tako ostala u igri za doigravanje.

Foto: AB Foto

Petar Maleš, trener Šibenke: ‘Pripremali smo se za ovu utakmicu, imali smo tu neku olakotnu okolnost što je Damir Milačić bio trener kod nas tako da smo neke stvari dosta znali, ali ipak na neke stvari nismo dobro reagirali. 

Čestitam mojim momcima na fanatičnoj borbenosti gdje smo bili sa pet domaćih igrača od kojih je jedan junior i Paić koji izlazi iz ozlijede… čestitam im što su izdržali do kraja i imali koncentraciju.

Čestitam i ekipi Alkara koja je do samog kraja bila u igri. Da je otišla pobjeda na njihovu stranu u ovom produžetku ne bi bilo nezasluženo. Nas je u prvom dijelu, hvala Bogu služio šut. Momci vjeruju i rade ono što se dogovorimo i to nas je nagradilo na kraju ovom pobjedom.’

Juraj Pleadin, igrač Šibenke: ‘Utakmica je bila stvarno teška i iscrpljujuća. Prvo poluvrijeme smo dobro krenuli i baš smo bili razigrani i sve nam je ulazilo. U drugom poluvremenu smo malo pali, ali eto na kraju da je bilo više koncentracije možda bi utakmicu priveli kraju i prije produžetka, međutim, meni je iskreno ovako slađe. Čestitam svojim momcima na borbi, nismo pali ni kad su se oni vratili. također, čestitam i ekipi Alkara i želim im svu sreću u nastavku i bio je gušt igrati u ovakvoj atmosferi.’

I ovu utakmicu momčad Petra Maleša igrala je bez Lukića, Topolovića, Perkovića, Klarina, Šarića i Škugora, a najbolji u redovima Šibenke bio je Foreman sa ubačenih 28 poena.

Šibenka: Skorić (11), Klarin, Pleadin (17), Howard (4), Foreman (28), Babić (17), Starovlah (21), Škugor, Brajković (4), Paić (7).

Šibenku idući tjedan u 31. kolu očekuje domaća utakmica na Baldekinu kada će ugostiti ekipu Zaboka.

Naslovna fotografija: AB Foto

Share: