Poraz od Zaboka! ‘Falilo je agresivnosti, nismo bili na razini zadnje dvije utakmice’

Košarkaši Šibenke u 31. kolu Favbet Premijer lige poraženi su na domaćem terenu od ekipe Zaboka rezultatom 72:86 i tako su prekinuli mini seriju od dvije pobkede koje su ostvarili protiv Cibone i Alkara.

Od samog početka gostujuća ekipa Zaboka preuzela je stvari u svoje ruke i kontrolirala igru sve do kraja. Približavala se Šibenka, pokušavala, no i kada bi se približila na šest, sedam koševa momčad Ivana Tomasa ponovno bi se odvojila sigurnom igrom i tricama, u prvoj četvrtini čak pet (14:23.).

U nastavku druge četvrtine Šibenku je krenuo šut i trice koje su pogađali Skorić, Foreman, Paić… pa se smanjila prednost gostiju do poluvremena kada se u svlačionicu otišlo s deset razlike za goste (34:44).

Nije za domaću ekipu bilo dobro ni otvaranje treće četvrtine, odmah su gosti dali koš i radili još veću razliku. Otišli su i na +16. No, Šibenka uz izvrsnog Skorića smanjuje razliku na -6, ipak treća četvrtina završila je rezultatom 55:69.

Zaprijetili su domaćini u zadnjoj četvrtini no nedovoljno za pobjedu, gostujuća momčad kontrolirala je utakmicu od samog početka do kraja i tako odnijela bodove s Baldekina. Napomenimo da i u ovoj utakmici trener Maleš nije mogao računati na Lukića, Klarina i Bobeka.

Petar Maleš, trener Šibenke: ‘U najavi sam igračima rekao da se bojim ove utakmice, nakon dvije pobjede da smo se malo digli, nastojao sam ih prizemljiti da ih stavim sa obje noge na zemlju, ali očito nekako nismo uspjeli u tome.

I ekipa Zaboka se bori za play off i oni hoće sebi osigurati tu svoju šestu poziciju i jednostavno nismo bili na razini utakmice kakvi smo bili protiv Cibone i Alkara. Falilo je agresivnosti, kontakta gdje je Zabok tu bio čvršći i jači i svaki put kada bni se približili na šest, sedam razlike oni bi pogodili neku otvorenu tricu i bilo je teško ponovno se vraćati.

Čestitam ekipi Zaboka na pobjedi, čestitam i svojim momcima borili su se do kraja, nisu odustajali, pokušavali smo dobiti, ali jednostavno danas nije išlo. Mi se okrećemo Boscu i idemo u Zagreb dobiti tu utakmicu.’

Luka Skorić, igrač Šibenke: ‘Težak poraz, mi smo se nadali da ćemo doći do pobjede koja nam je stvarno bitna za play off za što višu poziciju. Nismo uspjeli, zabok nije dao da se približimo tricama. Mi smo dali sve od sebe, no u nekim trenucima imali smo kobne greške i sada se okrećemo Boscu.’

Šibenka- Zabok 72:86

Šibenka: Skorić (25), Pleadin (3), Howard (5), Foreman (13), Babić (9), Topolović, Starovlah (4), Perković (3), Šarić, Škugor (2), Brajković, Paić (8).

Share: