Roko Jurlina novi je trener Šibenke: ‘Ne bojim se izazova i vjerujem da ćemo napraviti dobar posao’

Izbornik hrvatske juniorske U18 selekcije Roko Jurlina novi je trener Šibenke. S klubom je potpisao ugovor na iduće tri sezone.

Jurlina je bio talentirani igrač koji je prošao sve mlađe selekcije Zadra i Hrvatske reprezentacije. Karijeru je morao prekinuti zbog teških ozljeda koljena.

Roko Jurlina, trener Šibenke: “Čast mi je i zadovoljstvo da sam postao glavni trener kluba s dugogodišnjom košarkaškom tradicijom kao što je Šibenka. Ovim putem zahvaljujem Upravi na pruženom povjerenju. Vjerujem da ćemo u sljedeće tri godine koje bih trebao provesti u Šibeniku, napraviti napredak u svim segmentima kluba.

U razgovorima s Upravom osjetio sam da imamo sličnu košarkašku viziju, nadam se da ćemo zajedničkom suradnjom Uprave, stručnog stožera, igrača i naravno neizostavnih navijača, ostvariti dobre rezultate i sve zacrtane ciljeve.

Od sezone očekujem da ćemo za razliku od prošle godine biti zdravi. To je prvi preduvjet da iz dana u dan, iz mjeseca u mjesec postanemo sve bolji i ostvarujemo napredak, kako timski tako i individualno. Ne bojim se izazova jer dolazim iz Zadra koji je isto tako košarkaški možda i najzahtjevnija sredina u Hrvatskoj. Mislim da ću napornim radom, kao i do sada, uspjeti ostvariti ciljeve i napraviti dobar posao.”

Ante Nakić, predsjednik kluba: “Duže vrijeme smo pratili rad trenera Jurline. Jako nam se sviđa kako na terenu izgledaju ekipe koje on trenira i vodi, te je bio naš prvi izbor. Prošle zime smo ostvarili prve kontakte, međutim suradnja zbog njegovih obveza tada nije bila moguća. Vjerujemo da je ono što Roko prezentira i predstavlja kao trener točno ono što u ovom trenutku trebamo” – kazao je Nakić.

“Istog trenutka smo se pronašli oko vizije i načina na koji bi Šibenka trebala izgledati u sljedeće tri sezone. Roko je mlad, ambiciozan i po meni najperspektivniji košarkaški trener u Hrvatskoj koji uz trenersku ima i diplomu pravnog fakulteta. Idemo raditi teško, pošteno i bez velikih najava. Dat ćemo sve od sebe da ovo ljeto složimo jednu karakternu, mladu, kvalitetnu i respektabilnu ekipu koja će na parketu biti spremna za klub i navijače dati zadnji atom snage.

Ovim putem Roku želim dobrodošlicu u klub, da zajednički u sljedeće tri sezone dođemo na puno veću razinu, mi kao klub i Roko kao trener.” – zaključio je Ante Nakić.

Roko Jurlina već je kao trener ostvario zavidne rezultate:

  • U sezoni 15/16, 16/17  bio je pomoćni trener juniorske selekcije KK Sonik Puntamika.
  • sezona 17/18, 18/19 – voditelj škole košarke KK Sonik Puntamika i pomoćni trener juniorske selekcije
  • sezona 19/20 – voditelj škole košarke KK Sonik Puntamika i glavni trener kadetske selekcije
  • sezona 20/21 – voditelj kompletnog omladinskog pogona – glavni trener kadetske i juniorske selekcije (osvojena bronca na PH s kadetima kao najveći uspjeh kluba u omladinskim selekcijama)
  • sezona 21/22 – pomoćni trener seniorske selekcije i glavni trener juniorske selekcije (prvi dio sezone); glavni trener seniora u HT Premijer ligi (drugi dio sezone)
  • sezona 22/23 i 23/24 – glavni trener razvojne momčadi KK Zadra u Prvoj muškoj ligi i juniorske U-19 momčadi (sezona 22/23 prvaci Hrvatske, sezona 23/24 viceprvaci Hrvatske, u dvije njegove sezone promovirali su na spisak reprezentacija 13 igrača)

Jurlina je u ljeto 2021. bio pomoćni trener U15 i U14, zatim 2023. glavni trener U16 reprezentacije kada je osvojeno zlato na Europskom prvenstvu B divizije u Rumunjskoj te 2024. kada je postao izbornik juniorske U18 selekcije.

Vlasnik je dvije diplome: Pravnog i Kineziološkog fakulteta.

NASLOVNA FOTOGRAFIJA: Jure Mišković/Cropix

Share: