Cibona ipak prejaka. Junaković: ‘Oni imaju puno širi roster od nas i to je na kraju došlo do izražaja’

Šibenka je u 3. kolu Favbet Premijer lige poražena od Cibone rezultatom 78:91. Uz pun Baldekin i odličnu podršku s tribina Šibenka nije uspjela doći do pobjede, ipak je presudio kratak roster domaćina.

Prva četvrtina i otvaranje utakmice. Domaćini nisu mogli bolje poželjeti. Rezultat je na semaforu nakon sedam minuta igre pokazivao 26:9. Mislilo se kroz prvu četvrtinu da će ovo biti lagan zadatak za Šibenku, no sve je ostalo na prvom poluvremenu kada se otišlo na odmore s rezultatom 44:33, deset razlike za domaćine.

Drugo poluvrijeme – druga priča. Otvaranje treće četvrtine i nalet Cibone uz četiri trice zaredom izvrsnog Kacuol Dut Joka, izjednačavanje rezultata i preuzimanje utakmice u svoj ritam igre. Držala je gostujuća momčad do kraja kontrolu nad svojim vodstvom i tako odnijela bodove s Baldekina.

Roko Jurlina, trener Šibenke: ‘Čestitam ekipi Cibone na pobjedi. Nažalost, nas je koštao ulazak u treću četvrtinu gdje smo upozoravali da trebamo krenuti jako, međutim, u prva četiri napada primili smo četiri trice i prelagano ih vratili u utakmicu. Kasnije su nas umrtvili obranom gdje mi znamo da ne možemo s njima igrati 5 na 5, trebamo iz dobre obrane kreirati napade, međutim, u drugom poluvremenu obrana nije funkcionirala, Cibona se razigrala i svojom kvalitetom na kraju dobili.

Bilo je dobih stvari tijekom utakmice, ali jednostavno imamo kratku rotaciju. Najviše sam tužan zbog tog ulaska u treću četvrtinu, no ne mogu dečkima ništa zamjeriti, idemo dalje, okrećemo se novim izazovima.’

Martin Junaković, kapetan Šibenke: ‘Prvo poluvrijeme je bilo odlično, zabijali smo, imali neki ritam, ali u drugom ga više nismo imali. Posebno na otvaranju treće četvrtine gdje njihov najbolji šuter Jok ostane tri, četiri puta sam, bez ikakvog otpora. 

Mislim da je to prvenstveno danak mladosti i neiskustva jer takve stvari se zapravo ne bi smjele događati. Kasnije ih je bilo teško čuvati, dobili su ritam, razigrali su se… nama fale neki igrači, također i njima, ali jednostavno oni imaju puno širi roster od nas i to je na kraju došlo do izražaja.’

U idućem kolu domaćeg prvenstva Šibenka gostuje kod Splita, no prije toga u drugom kolu ABA 2 lige na Baldekinu će ugostiti ljubljansku Iliriju.

Šibenka- Cibona 78:91

Šibenka: Bobek, Pleadin (9), Begić, Badrak (6), Vujičić (15), Jukić (9), Serdarušić (9), Šarić, Škugor, Brajković (6), Junaković (24).

Share: