• 16. srpnja 2014.
  • Vijesti
  • 391 Views

Predstavnici GKK “Šibenik” održali su danas konferenciju za novinare u najjačem sastavu: predsjednik kluba Ante Gaćina, novi dopredsjednik Bašar Egemen, trener Jeronimo Šarin i kapetan Filip Vukičević.

Na izbornoj skupštini kluba, održanoj 03. srpnja, izabran je novi Upravni odbor. Ante Gaćina i dalje će biti predsjednik kluba, a najvažnija je novost da je uloga dopredsjednika namijenjena Bašaru Egemenu, predstavniku glavnog sponzora turske Dogus Grupe.

Nećemo mijenjati politiku kluba, jer su članovi kluba i glavni sponzori zadovoljni s onim što smo napravili u proteklom razdoblju i tako ćemo nastaviti i ubuduće, istaknuo je predsjednik Ante Gaćina: – Cilj ove Uprave je osnažiti klub na organizacijskoj i sportskoj razini. Želja nam je da ovaj klub bude izbor najboljim košarkašima Hrvatske da dođu igrati ovdje, ne odustajući od našeg prvog zadatka – odgoja naših mladih košarkaša da budu dobri košarkaši i kvalitetni ljudi. Ovaj grad i naši navijači zaslužuju jak hrvatski košarkaški klub i ova će Uprava na tome intenzivno raditi.
Istaknuo je Gaćina kako će proračun i u novoj sezoni biti na razini prošlogodišnjeg, oko 2,2 milijuna kuna, ali i kako vjeruje da će parket u dvorani na Baldekinu uskoro biti promijenjen. Na pitanje je li bilo kontakata s Junakovićem, prije njegova potpisa za drugi gradski klub, Gaćina je odgovorio: – Prije 20-ak dana Junakovićev menadžer je stupio s nama u kontakt. Međutim, mi smo još pred kraj sezone odlučili ostaviti istu ekipu, praktički nije bilo više prostora.

Trener Jeronimo Šarin na pressicu je stigao izravno s parketa, gdje svakodnevno radi s mladim igračima. Dvije je želje imao trener Šibenčana na kraju prošle sezone. Prva želja, da ostanu svi igrači, već je ostvarena, a ona druga, potraga za jednim ili dva prava pojačanja, još uvijek nije, ali ima vremena.
– Podatak da smo mi, rekao bih jedini klub u Hrvatskoj, koji je praktički u dvije godine zadržao gro ekipe, što vani svima daje sliku da smo jedan od najstabilnijih i najorganiziranijih klubova. Sigurno nitko ne bi ostajao ovdje dvije – tri godine da to nije tako. Daje nam lagodnu situaciju da bi dosta igrača željelo doći igrati ovdje. Naš je cilj da to pojačanje koje dođe mora biti i igrački i karakterno na velikoj razini da bi ga mi uzeli. U ovom trenutku još ga nemamo na vidiku, puno igrača se nudi, puno igrača je u opciji, a ono što nama treba još nismo našli, kazao je Šarin.
A ne bude li zadovoljavajućih rješenja među domaćim igračima, tražit će i preko Atlantika: – Ako do početka priprema tog igrača ne nađemo, a primarno je da bude Šibenčanin, pa onda Hrvat, na poziciji 3, 4 i 5, već imamo dobre, skoro svakodnevne kontakte s dva NBA kluba koji su povezani s nama. U jednom naš bivši igrač sad je član uprave tog kluba ( New York Knikcsi ) , a riječ je o Troyu Bowersu, a drugi je klub Darija Šarića. Ljudi iz jednog i drugog kluba su iskazali želju da nam pomognu u slučaju da nam bude falio igrač.
Igrač koji bio da bio će doći. S obzirom na situaciju u cijeloj ligi možda nam ne bude ni trebao. S obzirom da na tržištu apsolutni nitko nije aktivan, osim Cedevite i naših sumještana, pitanje je hoće li nam itko uopće i trebati jer ako procijenimo da s ovom ekipom možemo napraviti rezultat, možda zadržimo i ovo. U svakom slučaju, sve opcije su otvorene zahvaljujući Upravi kluba, a ponajprije Dogus grupi, dodao je Šarin.

Kapetan Filip Vukičević zahvalio se u svoje ime, ali i u ime cijele ekipe, što su prepoznali njihov karakter, htijenje, borbu za klub i što su odlučili nastaviti sa svima nastaviti surađivati i u sljedećoj sezoni: – Naši stariji igrači već su sada počeli lagano trenirati, jedva čekamo da sezona počne, da nastavimo gdje smo stali prošle godine, da vratimo Šibenik tamo gdje pripada, u sam vrh hrvatske košarke tako da se nadam da će nas zaobići ozljede i da ćemo nastaviti na tom putu.

ŠIBENIK.IN
PIŠE : IVANA JURICA

Share: