Vukičević: Ne vidim razloga zašto se ne bi i ovaj put vratili s bodovima

  • 17. siječnja 2015.
  • Vijesti
  • 397 Views

Pred košarkašima GKK Šibenika daleko je i teško gostovanje, uzme li se u obzir i putovanje koje ih čeka i protivnik. Svjesni su toga dobro u redovima kluba, ali i ističu kako idu po novu pobjeda koja bi ih praktički riješila svih briga oko plasmana u Ligu za prvaka i ove godine.

– Igramo protiv momčadi koja je, ja tvrdim od početka godine, vrlo kvalitetna. Prvi dio sezone nisu imali ‘kemiju’ u ekipi, nisu funkcionirali dobro. Međutim, dolaskom Tončinića i sad novog trenera to je sasvim druga slike te ekipe. Bit će vrlo teška utakmica, a mi bi tom pobjedom puno toga riješili oko te Lige za prvaka. Istovremeno, sebi bi dali dodatno samopouzdanje pred utakmicu koja nas ovdje čeka sljedećeg tjedna, kazao je trener Jeronimo Šarin.

Kao najveću prednost Osijeka Šarin je izdvojio četiri – pet igrača koji već duže vremena igraju zajedno, te Tončinića koji im se naknadno priključio. Morat ćemo se ekstra potruditi da dobijemo utakmicu, dodao je trener Šibenčana.

– Protiv Splita nismo obrambeno bili na razini na kojoj smo trebali biti. Svaki naš trening izgleda kao mala bitka, tko uđe ispod koša mora se pomoliti Bogu dva puta što će mu se dogoditi. Međutim, na utakmicama se to nije dogodilo, ove zadnje dvije. Tako da smo na treninzima još više pojačali rad i nadam se samo da će igrači shvatiti moju poruku koja je bila izuzetno dobronamjerna i poticajna prema njima, mada možda nije bila najljepša za čuti, kazao je Šarin dodajući kako su svi igrači u kadru, osim Vrkića, iako je problema s virozama bilo.

Optimist uoči gostovanja kod momčadi koja u prošlom kolu iznenadila i Alkara u Sinju je i kapetan Filip Vukičević: – Nadam se da ćemo ponoviti gostovanje od prošle sezone kad smo pobijedili Dardu i time napravili jedan veliki korak prema Ligi za prvaka. Ne vidim razloga zašto se ne bi vratili kući i ovaj put s bodovima. Dobro smo radili ovaj tjedan, shvatili smo trenerove kritike koje su bile dobronamjerne, a kao što je i sam rekao, zvučale su stvarno oštro. Shvatili smo ih veoma ozbiljno te smo jako i predano radili cijeli tjedan. Mislim da to trebamo prenijeti na teren i da ćemo pobijediti.

– Prema nekim našim izračunima, moramo dobiti sve utakmice tijekom siječnja da i matematički osiguramo Ligu za prvaka. Pa se onda možemo okrenuti pripremanju za to jer imamo neke više ciljeve. Ne želimo biti prolaznici u Ligi za prvaka kao prošle godine, tvrdi Vukičević.

Utakmica između Osijeka i GKK Šibenika igra se subotu u Osijeku s početkom u 19 sati.

Izvor: sibenik.in

Share: